Μάθαμε γιατί θα καθυστερήσει το Nintendo Switch 2

Νέες πληροφορίες από έμπιστη πηγή
26 Φεβρουαρίου 2024 17:06
Μάθαμε γιατί θα καθυστερήσει το Nintendo Switch 2

Πριν μερικές ημέρες σας είχαμε ενημερώσει πως το Nintendo Switch 2, ο διάδοχος της υβριδικής κονσόλας της Nintendo, πρόκειται να καθυστερήσει. Για πολύ καιρό ακουγόταν πως το σύστημα αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024. Ωστόσο, πρόσφατα η Nintendo ξεκίνησε να ενημερώνει τους third-party συνεργάτες της πως τελικά το Switch 2 θα καταφθάσει στο πρώτο τρίμηνο του 2025, αντί για τους τελευταίους μήνες του 2024.

Τώρα, νέες πληροφορίες για τα πλάνα του ιαπωνικού gaming κολοσσού ήρθε να φέρει στα φώτα της δημοσιότητας το εξαιρετικά αξιόπιστο εγχώριο δημοσιογραφικό μέσο Nikkei. Σύμφωνα με τις ανώνυμες πηγές του, πράγματι το Switch 2 θα καθυστερήσει και μάλιστα δεν αποκλείεται το ντεμπούτο του να μεταφερθεί και για μετά το Μάρτιο του 2025.

Το μέσο αποκάλυψε και το λόγο πίσω από την απόφαση της Nintendo. Η εταιρία θέλει να αποφύγει το φαινόμενο του scalping, το οποίο είχε παρατηρηθεί πολύ έντονα μέσα στους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του PS5. Τότε, λίγοι επιτήδειοι μεταπωλητές αγόραζαν μαζικά όλο το stock, αναγκάζοντας όσους θέλουν να αποκτήσουν την ολοκαίνουργια κονσόλα να πληρώνουν σημαντικά περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής πώλησης που είχε θέσει η Sony.

Το Nikkei τονίζει πως "δόθηκε προτεραιότητα στη διασφάλιση του αρχικού στοκ της κονσόλας και στο lineup των τίτλων που θα είναι διαθέσιμοι κατά την κυκλοφορία της" σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η ευρεία μεταπώληση. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του ιαπωνικού μέσου, το Switch 2 θα είναι ξανά υβριδική κονσόλα, με οθόνη μεγαλύτερη από τις 6.2 ίντσες του αρχικού Switch.

Ανάλογα, λοιπόν, με το πόσο ομαλά θα λειτουργήσουν οι γραμμές παραγωγής και με το πόσο έτοιμα θα είναι τα launch παιχνίδια της κονσόλας, θα εξαρτηθεί και το αν θα την δούμε τον Μάρτιο του 2025 ή αργότερα μέσα στο επόμενο έτος.