ΦΗΜΗ: Μάθαμε πόσα TeraFLOPS δύναμη θα έχει το Nintendo Switch 2!

Από αξιόπιστο leaker
01 Μαΐου 2024 19:43
ΦΗΜΗ: Μάθαμε πόσα TeraFLOPS δύναμη θα έχει το Nintendo Switch 2!

Μια νέα φήμη για την απόδοση της κονσόλας επόμενης γενιάς της Nintendo κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, αποκαλύπτοντας πόσα TeraFLOPS ενδέχεται να έχει το Switch 2.

Αναλυτικότερα, οι πληροφορίες προέρχονται από τον Moore's Law is Dead, έναν YouTuber που είναι εδώ και χρόνια γνωστός στην PC hardware κοινότητα, έχοντας διαρρεύσει πολλές φορές εμπιστευτικές πληροφορίες για τα σχέδια εταιριών του χώρου, όπως η AMD και η NVIDIA. Τελευταία το όνομα του είχε ακουστεί έντονα βέβαια και στους gaming κύκλους, αφού ήταν ο leaker που είχε φέρει στα φώτα της δημοσιότητας τις τεχνικές προδιαγραφές του PS5 Pro. Μάλιστα, η Sony είχε ζητήσει να κατέβει το βίντεο από την πλατφόρμα της Google, πρακτικά επιβεβαιώνοντας την εγκυρότητα των πληροφοριών.

Μιλώντας, λοιπόν, στο νεότερο επεισόδιο του Broken Silicon podcast, ο Moore's Law is Dead σχολίασε τα πλάνα της Nintendo. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι συνεργάτες του ιαπωνικού κολοσσού στη NVIDIA ήθελαν η κονσόλα να φτάσει τα 4 TeraFLOPS όταν θα είναι σε docked mode. Για να επιτευχθεί αυτό, το Nintendo Switch 2 αναφέρεται ότι θα είναι πολύ υψηλότερα χρονισμένο απ’ ότι αναμενόταν.

Στην αντίπερα όχθη, ο Moore's Law is Dead επισήμανε πως η κονσόλα θα τρέχει με πολύ χαμηλά ρολόγια στο handheld mode, πιθανώς με συχνότητα κάτω από 800 Mhz. Για αυτό υπάρχουν πολλοί λόγοι. Πρώτον και κυριότερων, η χαμηλότερη συχνότητα θα μεταφράζεται σε καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Παράλληλα όμως, η κονσόλα θα είναι πιο δροσερή και πιο αθόρυβη.

Στο podcast αναφέρθηκε πως το Nintendo Switch 2 θα είναι πιθανότατα ικανό και για ray-tracing, αλλά το κατά πόσο θα το υποστηρίξουν άλλοι developers πέραν της ίδιας της Nintendo είναι κάτι που μένει να το δούμε.

Για περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε το εν λόγω podcast μέσα από τον player που ακολουθεί: