Αυτός ο τραγικός κλώνος του God of War κυκλοφόρησε στις Xbox κονσόλες (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέχρι που η Microsoft πήρε τα μέτρα της
03 Αυγούστου 2022 12:35
Αυτός ο τραγικός κλώνος του God of War κυκλοφόρησε στις Xbox κονσόλες (ΒΙΝΤΕΟ)

Όχι, όταν σας ενημερώσαμε πριν μερικές ημέρες πως μέχρι και ο επικεφαλής του Xbox, ο Phil Spencer, ανυπομονεί για το επόμενο God of War, δεν εννοούσαμε το…War Gods Zeus of Child!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τις τελευταίες ώρες έχει γίνει meme και κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα τραγικό παιχνίδι-κλώνος του God of War, το οποίο αν και «δανείζεται» χωρίς την άδεια του PlayStation την εμφάνιση του λατρεμένου χαρακτήρα, για κάποιο λόγο αναρτήθηκε στο Microsoft Store και πωλούνταν κανονικά στο κατάστημα παιχνιδιών του Xbox.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι της Dolaka Ltd το οποίο ζητούσε £3.39 και επέτρεπε στους παίκτες να χειριστούν τον Kratos, ο οποίος κινούνταν άβολα στο χώρο μιας αρένας, έχοντας τη δυνατότητα να χτυπήσει με μια βασική κίνηση τους ατελείωτους άμυαλους εχθρούς που απλά τον ακολουθούσαν. Το παιχνίδι δεν είχε κάποιο στόχο ή νόημα, αφού οι ολόιδιοι εχθροί έκαναν spawn για πάντα, μέχρι ο παίχτης να μείνει χωρίς health ή χάσει γενικά την όρεξή του για gaming. Μάλιστα, δεν υπήρχε καν collision detection στους εχθρούς ή τα περιβάλλοντα, οπότε ο παίκτης μπορούσε απλά να περάσει μέσα από τα πάντα.

Δείτε εν δράσει το War Gods Zeus of Child

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως το War Gods Zeus of Child ήταν διαθέσιμο στην ειδική ενότητα του Creators Collection του Xbox Store. Εκεί indie δημιουργοί μπορούν να αναρτούν projects χωρίς να περάσουν την τυπική διαδικασία έγκρισης που χρειάζεται ένα κανονικό παιχνίδι. Ωστόσο, για το λόγο αυτό δεν υπάρχει υποστήριξη για Achievements και κάποιες άλλες λειτουργίες. Πλέον που το θέμα έγινε viral, η Microsoft έσπευσε να αφαιρέσει το παιχνίδι, το οποίο παρόλο που ήταν μέρος του Creators Collection, ήταν τόσο παράφορη καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων που ακόμη παραμένει αξιοθαύμαστο που κατάφερε να βρει το δρόμο του στα ράφια του ψηφιακού καταστήματος.

Βέβαια, το Dinasaur Falling Survival της ίδια ομάδας ανάπτυξης, Dolaka Ltd, το οποίο είναι κλώνος του Fall Guys, συνεχίζει να πωλείται κανονικά στο Microsoft Store.

Το God of War: Ragnarok, το κανονικό, αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για τα PS4 και PS5 στις 9 Νοεμβρίου του 2022. Το παιχνίδι θα ολοκληρώσει το σκανδιναβικό saga της ιστορίας, με τους Kratos και Atreus να είναι αντιμέτωποι με πολλούς νέους κινδύνους, καθώς το Ragnarök πλησιάζει. Σε περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά το πρώτο gameplay trailer πατώντας εδώ.

Επιπροσθέτως, μπορείτε να δείτε τις διάφορες εκδόσεις του παιχνιδιού που θα φτάσουν στα ράφια των φυσικών και ψηφιακών καταστημάτων, καθώς και αναλυτικά τα περιεχόμενά τους πατώντας εδώ. Τέλος, μπορείτε να δείτε το ‘Father and Son’ CG trailer πατώντας εδώ, ενώ για να δείτε το εντυπωσιακό άγαλμα από άμμο που έστησε η Sony στην Ταϊβάν για την προώθηση του project μπορείτε να πατήσετε εδώ.