Activision - Xbox: Μάθαμε πότε μπορεί να πάρει έγκριση η τεράστια εξαγορά

Σημαντικές εξελίξεις για την συγχώνευση των δύο εταιριών
20 Ιουλίου 2022 00:28
Activision - Xbox: Μάθαμε πότε μπορεί να πάρει έγκριση η τεράστια εξαγορά

Η κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox κοντεύει να ξεπεράσει ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που προκαλούσε πονοκεφάλους για τους δικηγόρους και τα στελέχη της Microsoft. Συγκεκριμένα, μέσα στο καλοκαίρι το FTC ενδέχεται να δώσει το πράσινο φως για τη συμφωνία.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ είχε ξεκινήσει την έρευνά της για το αν το «πάντρεμα» των δύο εταιριών θα βλάψει τον ανταγωνισμό τον Μάρτιο του 2022, ζητώντας τόσο από τη Microsoft όσο και από την Activision Blizzard επιπλέον στοιχεία και έγγραφα όχι μόνο μια, αλλά δύο φορές.

Τώρα, το μέσο Dealreporter μεταφέρει πως η Microsoft απάντησε και στο δεύτερο αίτημα του FTC και έτσι πλέον ο οργανισμός πρέπει εντός 30 ημερών ή να αμφισβητήσει τη συμφωνία και να τη μπλοκάρει ή να την αφήσει να ολοκληρωθεί. Επομένως, μέσα στον Αύγουστο θα μάθουμε αν η εξαγορά θα καταφέρει να ξεπεράσει το δυσκολότερό της εμπόδιο μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γνωρίζουμε επίσημα, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο μισό του 2023 και βρίσκεται πλέον στη μέση της. Για την ώρα οι μέτοχοι της Activision Blizzard ψήφισαν υπέρ και αυτό που εκκρεμεί είναι η Microsoft να πάρει τις εγκρίσεις των αρχών, όπως είναι το FTC, ο αντίστοιχος φορέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για την ιστορία, η προηγούμενη κολοσσιαία εξαγορά της Microsoft, η Bethesda, εγκρίθηκε πριν αναλάβει τον έλεγχο του FTC η Lina Khan. H Khan έχει δεσμευτεί να είναι αυστηρότερη με τους τεχνολογικούς γίγαντες, ειδικότερα για να αποτρέψει τις δημιουργίες μονοπωλίων. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, το FTC παρενέβη, μπλοκάροντας την εξαγορά της Arm από την Nvidia έναντι $40 δισεκατομμυρίων. Επομένως, αν η συμφωνία πάρει το πράσινο φως από τον εν λόγω κυβερνητικό οργανισμό, το πιθανότερο είναι πως δε θα βρει κάποιο άλλο αξιοσημείωτο εμπόδιο.

Να σημειωθεί πως στην περίπτωση της Activision Blizzard έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της gaming βιομηχανίας -και μάλιστα με τεράστια διαφορά-, αλλά και με την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Microsoft γενικότερα, αφού στα 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια, η συμφωνία ξεπερνά μέχρι και ολόκληρο το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μικρότερων χωρών.