Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ξεκίνησε έρευνα για το Xbox-Activision deal

Κάτω από το μικροσκόπιο των αρχών η κολοσσιαία εξαγορά
22 Μαρτίου 2022 23:04
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ξεκίνησε έρευνα για το Xbox-Activision deal

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του Φεβρουαρίου, η κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox υπήρχε περίπτωση να βρει ένα σημαντικό εμπόδιο. Τελικά, πράγματι το FTC μπήκε στη μέση, ξεκινώντας τη διεξαγωγή έρευνας για να διασφαλιστεί ότι το «πάντρεμα» των δύο εταιριών δε θα βλάψει τον ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, μέσα στο μήνα που διανύουμε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών (FTC) ξεκίνησε να εξετάζει τη συμφωνία, ζητώντας τόσο από τη Microsoft όσο και από την Activision Blizzard επιπλέον στοιχεία και έγγραφα.

Αναλυτικότερα, μια κατάθεση πληρεξουσίου που αναρτήθηκε πριν μερικές ώρες από την Activision Blizzard αναφέρει χαρακτηριστικά:

Στις 3 Μαρτίου τόσο η Activision Blizzard όσο και η Microsoft έλαβαν μια αίτηση για επιπλέον πληροφορίες και υλικό τεκμηρίωσης (το οποίο αναφέρεται ως «Δεύτερο Αίτημα») από το FTC, το οποίο σχετίζεται με την αξιολόγηση της συναλλαγής. Το αποτέλεσμα του Δεύτερου Αιτήματος είναι να παραταθεί η περίοδος αναμονής που επιβάλλεται βάσει του νόμου HSR μέχρι την 30η ημέρα μετά την ουσιαστική συμμόρφωση της Activision Blizzard και της Microsoft με το Δεύτερο Αίτημα, εκτός εάν η περίοδος αναμονής τερματιστεί νωρίτερα από το FTC ή όπως συμφωνηθεί μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών και του FTC.

Για την ιστορία, η προηγούμενη κολοσσιαία εξαγορά της Microsoft, η Bethesda, εγκρίθηκε πριν αναλάβει τον έλεγχο του FTC η Lina Khan. H Khan έχει δεσμευτεί να είναι αυστηρότερη με τους τεχνολογικούς γίγαντες, ειδικότερα για να αποτρέψει τις δημιουργίες μονοπωλίων. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, το FTC πρόσφατα παρενέβη, μπλοκάροντας την εξαγορά της Arm από την Nvidia έναντι $40 δισεκατομμυρίων.

Στην περίπτωση της Activision Blizzard έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της gaming βιομηχανίας -και μάλιστα με τεράστια διαφορά-, αλλά και με την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Microsoft γενικότερα, αφού στα 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια, η συμφωνία ξεπερνά μέχρι και ολόκληρο το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μικρότερων χωρών.

Το τι θα συμβεί και το τι θα αποφασίσει το FTC αναμένεται να το μάθουμε το αργότερο μέχρι τα μέσα του 2023, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για όλες τις εξελίξεις.