Εμπόδιo για την εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox;

Η εξέλιξη που σίγουρα προκάλεσε πονοκεφάλους στη Microsoft
01 Φεβρουαρίου 2022 23:17
Εμπόδιo για την εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox;

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, πρόσφατα μια φιγούρα από τον κόσμο της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών σχολίασε την κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox, τονίζοντας πως θα πρέπει να εξετασθεί πολύ προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι δε θα βλάψει τον ανταγωνισμό.

Οι δηλώσεις του φαίνεται πως ήταν προάγγελος των εξελίξεων, αφού πριν το πάντρεμα των δύο εταιριών θα μπει στη μέση το FTC.

Αναλυτικότερα, ένα νέο ρεπορτάζ του εξαιρετικά έμπιστου μέσου Bloomberg αποκάλυψε πως η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών θα αξιολογήσει την συμφωνία, σε αντίθεση με τις περισσότερες εξαγορές που περνούν έναν πιο τυπικό έλεγχο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η προηγούμενη κολοσσιαία εξαγορά της Microsoft, η Bethesda, εγκρίθηκε πριν αναλάβει τον έλεγχο του FTC η Lina Khan. H Khan έχει δεσμευτεί να είναι αυστηρότερη με τους τεχνολογικούς γίγαντες, ειδικότερα για να αποτρέψει τις δημιουργίες μονοπωλίων. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, το FTC πρόσφατα παρενέβη, μπλοκάροντας την εξαγορά της Arm από την Nvidia έναντι $40 δισεκατομμυρίων.

Στην περίπτωση της Activision Blizzard έχουμε να κάνουμε όχι μόνο για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της gaming βιομηχανίας -και μάλιστα με τεράστια διαφορά-, αλλά και για την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Microsoft γενικότερα, αφού στα 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια, η συμφωνία ξεπερνά μέχρι και ολόκληρο το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μικρότερων χωρών.

Ένα μεγάλο εμπόδιο στέκεται, λοιπόν, στο δρόμο της Microsoft. Το τι θα συμβεί και το τι θα αποφασίσει το FTC αναμένεται να το μάθουμε το αργότερο μέχρι τα μέσα του 2023, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για όλες τις εξελίξεις.