Η Riot Games θα ηχογραφεί και θα επιτηρεί το voice chat για να σταματήσει την τοξικότητα

Ξεκινώντας τις δοκιμές με το Valorant
27 Ιουνίου 2022 18:57
Η Riot Games θα ηχογραφεί και θα επιτηρεί το voice chat για να σταματήσει την τοξικότητα

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και νωρίτερα φέτος, η Riot Games έχει δεσμευτεί να πάρει μέτρα για να μειώσει την τοξικότητα στους πασίγνωστους online τίτλους της, με στόχο να βελτιώσει την εμπειρία των παικτών και να ενδυναμώσει την κοινότητα. Έτσι, λοιπόν, η εταιρία ανακοίνωσε τώρα πως σύντομα θα αρχίσει να παρακολουθεί τις συνομιλίες που γίνονται μέσα από το voice chat του Valorant.

Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι συζητήσεις των παικτών κατά τη διάρκεια online αγώνων στο ανταγωνιστικό FPS θα καταγράφονται και έπειτα θα αναλύονται προσεκτικά, αν γίνει κάποιο report από τους συμμετέχοντες για στοιχεία τοξικής συμπεριφοράς. Το εν λόγω σύστημα αξιολόγησης θα κάνει αρχικά το ντεμπούτο του στους servers της Βόρειας Αμερικής στις 13 Ιουλίου.

Η αρχική υλοποίηση δε θα χρησιμοποιηθεί για bans σε τοξικούς παίκτες. Αντιθέτως, η Riot Games θέλει σε πρώτο στάδιο να «εκπαιδεύσει» τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της, έτσι ώστε η τεχνολογία να φτάσει σε τέτοιο σημείο που η απόδοσή της να είναι ικανοποιητική για κυκλοφορία σε beta μορφή, αργότερα μέσα στο έτος. Με αυτό τον τρόπο η Riot θέλει να αποφύγει προβλήματα όπως λανθασμένες ανιχνεύσεις, πριν αρχίσει να…μοιράζει bans.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση, η εν λόγω τεχνολογία θα κάνει αρχικά το ντεμπούτο της μόνο στο Valorant. Ωστόσο, τα λεγόμενα της Riot αφήνουν να εννοηθεί πως μάλλον μελλοντικά το σύστημα καταγραφής και επιτήρησης του voice chat θα προστεθεί ως επιπλέον μέτρο κατά της τοξικότητας και στο League of Legends και άλλα παιχνίδια της.

Φυσικά, κατά καιρούς η Riot Games έχει προσπαθήσει με πολλούς τρόπους να περιορίσει το φαινόμενο, αλλά τα παιχνίδια της εξακολουθούν ως έναν βαθμό να έχουν τη φήμη πως φιλοξενούν αρκετούς τοξικούς παίκτες στις κοινότητές τους. Μένει να δούμε, λοιπόν, πόσο αποτελεσματική θα είναι αυτή η νέα τεχνολογία.