Riot Games: Σφοδρό κύμα απολύσεων και στους δημιουργούς του League of Legends

Το κλίμα είναι βαρύ από άκρη σε άκρη στη gaming βιομηχανία
23 Ιανουαρίου 2024 19:35
Riot Games: Σφοδρό κύμα απολύσεων και στους δημιουργούς του League of Legends

Βαρύ το κλίμα των τελευταίων εβδομάδων στην gaming βιομηχανία με τις απανωτές απολύσεις εργαζομένων σχεδόν από κάθε στούντιο μικρό και μεγάλο, να διαδέχονται η μία την άλλη στην επικαιρότητα. 

Τώρα μαθαίνουμε ότι η Riot Games προχωρά σε ένα σφοδρό κύμα απολύσεων, καθώς σε μια μακροσκελή ανακοίνωση που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της, αλλά και μέσα από τo X (πρώην Twitter), έγινε γνωστό ότι απολύει περί τους 530 υπαλλήλους σε όλον τον κόσμο όπου στεγάζει γραφεία και παραρτήματα. 

Συγκεκριμένα, αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει το 11% του συνολικού εργατικού δυναμικού των δημιουργών των League of Legends και Valorant. Βέβαια, τονίζει ότι το μεγαλύτερο αντίκτυπο θα έχουν οι ομάδες εκτός της ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών.

Η ομάδα του Legends of Runeterra, του trading card game στον κόσμο του League of Legends, θα επηρεαστεί από αυτή την κίνηση, καθώς η ομάδα του αλλά και η κλίμακά του θα μειωθούν, λόγω των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει από τότε που κυκλοφόρησε. 

Ακολουθεί η ανακοίνωσή της: 

Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας μας, καταφέραμε να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις, αλλά αυτή η απόφαση είναι κρίσιμη για το μέλλον της Riot. Αυτό δεν γίνεται για να κατευνάσουμε τους μετόχους ή για να πετύχουμε έναν αριθμό τριμηνιαίων κερδών - είναι μια αναγκαιότητα.

"Τα τελευταία χρόνια, καθώς η Riot υπερδιπλασίασε τον αριθμό των υπαλλήλων της, διασκορπίσαμε τις προσπάθειές μας σε όλο και περισσότερα έργα, χωρίς να έχουμε αρκετά ξεκάθαρη εικόνα για να αποφασίσουμε τι χρειάζονται περισσότερο οι παίκτες".

Οι προσαρμογές που κάνουμε έχουν ως στόχο στο να επικεντρωθούμε στους τομείς που έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην εμπειρία σας, μειώνοντας παράλληλα τις επενδύσεις σε πράγματα που δεν έχουν".

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η Riot θα λήξει τη συνεργασία της με την third party εκδοτική εταιρία "Riot Forge", μετά την κυκκλοφορία του Bandle Tale: A League of Legends Story.