Δεν είναι φάρσα: Το remake του Prince of Persia The Sands of Time καθυστερεί ξανά

Ενώ retail καταστήματα αφαιρούν τις καταχωρήσεις τους
06 Ιουνίου 2022 10:05
Δεν είναι φάρσα: Το remake του Prince of Persia The Sands of Time καθυστερεί ξανά

Αν μετράμε σωστά, γιατί πλέον και αυτό αρχίζει να γίνεται δύσκολο στην προκειμένη περίπτωση, το remake του Prince of Persia: The Sands of Time μόλις έλαβε καθυστέρηση για πέμπτη φορά.

Ναι, καλά διαβάσατε, η επαναδημιουργία του λατρεμένου τίτλου της Ubisoft που είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά το 2020 και ήταν μέχρι πρότινος προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει μέσα στο οικονομικό 2023 της γαλλικής εταιρίας, δηλαδή στο διάστημα μεταξύ Απριλίου 2022 και Μαρτίου 2023, θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως η ομάδα ανάπτυξης δε στοχεύει πλέον το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για το ντεμπούτο του τίτλου, ο οποίος μπορεί να βρεθεί στα χέρια των παικτών ακόμη πιο μετά.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πρόσφατα τεράστιες αλυσίδες καταστημάτων του εξωτερικού, όπως τα Gamestop και Amazon, σταμάτησαν να δέχονται προ-παραγγελίες για τον τίτλο, πυροδοτώντας φήμες πως το project ακυρώθηκε εντελώς. Τελικά, η Ubisoft ήρθε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και μιλώντας στο PC Gamer, ένας αντιπρόσωπός της δήλωσε:

Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που επιτεύχθηκε από την Ubisoft Pune και την Ubisoft Mumbai, και τώρα η Ubisoft Montreal θα επωφεληθεί από τις γνώσεις τους. Η νέα ομάδα ανάπτυξης θα συνεχίσει τη δουλειά για να προσφέρει ένα εξαιρετικό remake. Κατά συνέπεια, δε στοχεύουμε πλέον την κυκλοφορία το οικονομικό έτος 2023 και έτσι το παιχνίδι αφαιρέθηκε από κάποια καταστήματα.

Εάν οι παίκτες επιθυμούν να ακυρώσουν την προ-παραγγελία τους, καλούνται να επικοινωνήσουν με το κατάστημά τους. Θα ενημερωθούν για το project καθώς η ανάπτυξή του προχωρά.

Σε περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, η επαναδημιουργία του λατρεμένου τίτλου ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020  σε ένα από τα Ubisoft Forward events της γαλλικής εταιρίας. Το παιχνίδι έλαβε μικτές αντιδράσεις, αφού ναι μεν οι λάτρεις του franchise χάρηκαν με την επιστροφή του, αλλά πολλοί δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τον τεχνικό τομέα. Λαμβάνοντας υπόψη το feedback, η εταιρία ανέβαλε το ντεμπούτο του από τις 21 Ιανουαρίου του 2021 που ήταν προγραμματισμένο αρχικά, για τις 18 Μαρτίου. Τον Φεβρουάριο ωστόσο ο τίτλος αναβλήθηκε ξανά, χωρίς να δίνεται τότε νέα ημερομηνία. Τελικά τον Ιούνιο η Ubisoft έσπασε τη σιωπή της, αποκαλύπτοντας πως το παιχνίδι θα χάσει εντελώς το 2021. Έπειτα, η τέταρτη αναβολή ήρθε πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν η κυκλοφορία μεταφέρθηκε για το επόμενο οικονομικό έτος της Ubisoft, δηλαδή για το διάστημα μεταξύ Απριλίου 2022 και Μαρτίου 2023.