The Rogue Prince of Persia: Πρώτο trailer και hands-on εντυπώσεις από τους Unboxholics!

Το νέο κεφάλαιο κυκλοφορεί τον Μάιο
10 Απριλίου 2024 21:10
The Rogue Prince of Persia: Πρώτο trailer και hands-on εντυπώσεις από τους Unboxholics!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί το 2024 να είχε ήδη ένα Prince of Persia παιχνίδι, το The Lost Crown, αλλά παρόλα αυτά οι fans έχουν ακόμη ένα κεφάλαιο να προσμένουν πολύ, πολύ σύντομα! Η Ubisoft μόλις ανακοίνωσε και επίσημα το The Rogue Prince of Persia.

Πρόκειται για ένα 2D action-platforming παιχνίδι, το οποίο εντάσσεται στο είδος των roguelite. Το gameplay του παιχνιδιού δίνει μεγάλη έμφαση στην ταχύτητα, με την ομάδα ανάπτυξης Evil Empire να επιμελείται το όλο εγχείρημα. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για το στούντιο που είχε κυκλοφορήσει πριν μερικά χρόνια το λατρεμένο indie Dead Cells.

Παρακάτω θα βρείτε το πρώτο trailer του The Rogue Prince of Persia, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε Early Access μορφή στο Steam στις 14 Μαΐου, καθώς και τις πρώτες εντυπώσεις των Unboxholics.

H hands-on εμπειρία των Unboxholics με το The Rogue Prince of Persia:

Πριν μερικές ημέρες είχα τη δυνατότητα να δοκιμάσω από πρώτο χέρι τον επερχόμενο Prince of Persia τίτλο, έπειτα από πρόσκληση της Ubisoft. Φυσικά, μιας και δεν είχε προηγηθεί η επίσημη αποκάλυψη, μου φάνηκε από το πρώτο λεπτό περίεργο που έχουμε ξανά, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ένα νέο κεφάλαιο στη σειρά και πόσο μάλλον μια 2D εμπειρία, αφού και το The Lost Crown ήταν και αυτό 2D.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το The Lost Crown που ήταν metroidvania, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα roguelite. Για την ακρίβεια, η Ubisoft χαρακτηρίζει το παιχνίδι ως ένα ‘2D fast-paced action-platforming roguelite’  και ο χαρακτηρισμός fast-paced μπορώ να επιβεβαιώσω πως είναι απόλυτα εύστοχος. Η ταχύτητα και η ροή του gameplay ήταν κάτι που μου έκανε αμέσως εντύπωση, μόλις εξοικειώθηκα με τον χειρισμό.

Πρακτικά, το The Rogue Prince of Persia είναι κάτι σαν ένα 2D Hades, με έμφαση στο γρήγορο platforming και στις έντονες μάχες που απαιτούν τόσο άμεση σκέψη όσο και σωστή εκτέλεση. Το παιχνίδι έχει ό,τι χαρακτηρίζει το είδος. Κάθε απόπειρα γίνεται πολύ διαφορετική από τα αντικείμενα που παίρνεις προσωρινά και σημαντικές επιλογές για το build σου να βρίσκονται διαρκώς μόλις μέτρα μακριά στους random generated κόσμους. Η υλοποίηση της roguelite δομής είναι άρτια και πιστεύω πως η Early Access κυκλοφορία θα βοηθήσει πολύ τους developers να βελτιώσουν το balance. Μάλιστα, ακόμη και στη μια ώρα που πέρασα με το The Rogue Prince of Persia, κατάφερα να νιώσω αυτή τη σπίθα του εθισμού του genre που σε κάνει να θες να μπεις «για ένα ακόμα» run.

Να επισημάνω πως μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι το παιχνίδι ενσωματώνει στο platforming και το παρασκήνιο των γραφικών. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τις πλατφόρμες που μπορεί να πηδήξει ο χαρακτήρας και τα υπόλοιπα αντικείμενα από τα οποία μπορεί να πιαστεί, σε κάθε σημείο όπου πίσω υπάρχει τοίχος, ο Prince μπορεί να κάνει και wall run. Όπως δηλαδή απαιτείται σε κάθε Prince of Persia παιχνίδι που σέβεται τον εαυτό του. Παράλληλα, βρήκα καταπληκτική την μουσική του παιχνιδιού, η οποία δίνει έναν φοβερό ρυθμό στο gameplay. Οι μουσικοί που επέλεξε η Evil Empire και η Ubisoft έχουν συνδυάσει στοιχεία ηλεκτρονικής και hip-hop μουσικής με το μαγευτικό και χαρακτηριστικό στυλ των ήχων που έχουμε συνδέσει με τη Μέση Ανατολή και το αποτέλεσμα, παραδόξως, είναι απίθανο!

Το μόνο που με άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα είναι το εικαστικό, το οποίο ωστόσο είναι πολύ ξεχωριστό σε σχέση με το The Lost Crown, ακολουθώντας ένα πολύ πιο καρτουνίστικο στυλ.

Περισσότερες εντυπώσεις στο επόμενο Framerate podcast των Unboxholics που αναμένεται σύντομα.

Φυσικά, σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε και την Ubisoft για την πρόσκληση.