Microsoft: «Η εξαγορά της Activision Blizzard προχωρά γρήγορα»

Νέες δηλώσεις από την εταιρία
20 Μαΐου 2022 22:43
Microsoft: «Η εξαγορά της Activision Blizzard προχωρά γρήγορα»

Η πολυσυζητημένη εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft φαίνεται πως προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, όπως αποκάλυψε τώρα ο Πρόεδρος της εταιρίας, Brad Smith. Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στο Βελγικό επιχειρηματικό μέσο L’Echo, αποκαλύπτοντας νέες πληροφορίες για την πορεία του εγχειρήματος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Smith, η εξαγορά βρίσκεται πλέον στη μέση, με την εταιρία να έχει απαντήσει σε όλα τα αιτήματα και τις ερωτήσεις των αρμόδιων αρχών που θα κληθούν να δώσουν το πράσινο φως για την εξαγορά. Μάλιστα, ο Smith αποκάλυψε πως πέρα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησαν επιπλέον πληροφορίες.

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Προχωρά γρήγορα, τουλάχιστον αρκετά γρήγορα για μια εξαγορά αυτού του μεγέθους. Έχουμε λάβει αιτήματα για πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα εδώ στις Βρυξέλλες, αλλά και στο Λονδίνο και στην Ουάσιγκτον. Απαντάμε σε ερωτήσεις, κάνουμε ενημερώσεις και παρέχουμε τις πληροφορίες όταν ζητούνται.

Ένας από τους δικηγόρους μας το συνόψισε όμορφα, λέγοντας: «Φτάνουμε στο τέλος της αρχής και τώρα μπαίνουμε στην αρχή της μέσης».

Είναι μια μακρά διαδικασία και είμαστε ακόμα στο στάδιο που απαντάμε σε ερωτήσεις. Για εμάς, βέβαια, όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο το καλύτερο, αλλά θα σεβαστούμε τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γνωρίζουμε επίσημα, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο μισό του 2023. Για την ώρα οι μέτοχοι της Activision Blizzard ψήφισαν υπέρ, με την Microsoft να περιμένει τώρα τις εγκρίσεις των αρχών.

Για την ιστορία, στην περίπτωση της Activision Blizzard έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της gaming βιομηχανίας -και μάλιστα με τεράστια διαφορά-, αλλά και με την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Microsoft γενικότερα, αφού στα 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια, η συμφωνία ξεπερνά μέχρι και ολόκληρο το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μικρότερων χωρών.