ΦΗΜΗ: Σε «πολύ κακή» κατάσταση το Perfect Dark του Xbox

Η ανάπτυξη του δεν κυλά ιδιαίτερα ομαλά
08 Μαΐου 2024 23:22
ΦΗΜΗ: Σε «πολύ κακή» κατάσταση το Perfect Dark του Xbox

Στον απόηχο της αποκάλυψης πως το Xbox κλείνει τέσσερα στούντιο της Bethesda, ο εξαιρετικά αξιόπιστος ρεπόρτερ Jeff Grubb ήρθε να φέρει στα φώτα της δημοσιότητας μια ακόμη δυσάρεστη είδηση. Τα νέα αφορούν αυτή τη φορά όχι τη Bethesda, αλλά τα ίδια τα Xbox Game Studios και ένα από τα μεγάλα υπό ανάπτυξη projects τους.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το reboot της ιστορικής σειράς Perfect Dark είναι σε «πολύ κακή» κατάσταση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Grubb στο νεότερο επεισόδιο του Giant Bombcast. Αναλυτικότερα, μιλώντας για την ανάπτυξη του project τόνισε:

«Το επακόλουθο από αυτό είναι, ακούω όλο και περισσότερο, ότι το Perfect Dark είναι σε άσχημη κατάσταση, ακούγεται σαν να είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

Δεν ακούγεται σαν να είναι πραγματικά έτοιμο με οποιονδήποτε τρόπο.»

Λίγο αργότερα ήρθε να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή και ο δημοσιογράφος Alex Donaldson που εργάζεται για το VG247, λέγοντας:

«Είναι μια ομάδα που προσπαθεί πραγματικά σκληρά να σπρώξει έναν ογκόλιθο σε έναν απότομο λόφο».

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον YouTuber Liam Robertson του γνωστού καναλιού ‘DidYouKnowGaming’, ο οποίος πολλές φορές έχει κάνει αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν πίσω από τα παρασκήνια στη βιομηχανία. Αναλυτικότερα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X έγραψε:

«Από τα λίγα που έχω ακούσει για την ανάπτυξη του νέου Perfect Dark, ακούγεται σαν ένα μελλοντικό βίντεο που βρίσκεται στα σκαριά. Απλά ένα μεγάλο, παρατεταμένο χάος.»

Για την ιστορία, το Perfect Dark είχε ανακοινωθεί το 2020, με τη νεοσύστατη ομάδα ανάπτυξης The Initiative που άνοιξε τις πόρτες της το 2018 να αναλαμβάνει τα ηνία της ανάπτυξης. Το project έχει ήδη ακουστεί στο παρελνθόν πως πέρασε από πολλά κύματα, όπως προβλήματα στη συνεργασία με την Certain Affinity που ανέλαβε να βοηθήσει την ανάπτυξη από το 2019 μέχρι το 2021, ενώ η ίδια η The Initiative έχανε συνεχώς υψηλόβαθμα μέλη με την πάροδο των χρόνων.

Το 2023 το IGN είχε μεταφέρει πως ο τίτλος ήταν ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να απείχε 2 με 3 χρόνια ακόμη από την κυκλοφορία του.