ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Xbox κλείνει την Arkane Austin, την Tango Gameworks και άλλα στούντιο

Μεγάλες αλλαγές στην Bethesda
07 Μαΐου 2024 17:19
ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Xbox κλείνει την Arkane Austin, την Tango Gameworks και άλλα στούντιο

Όπως μόλις έγινε γνωστό, η Microsoft θα προβεί σε μεγάλες αλλαγές στην Bethesda και στην ZeniMax, κλείνοντας τέσσερα στούντιο ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η ταλαντούχα ομάδα ανάπτυξης Arkane Austin που ευθύνεται για το λατρεμένο Prey και το πιο πρόσφατο Redfall θα κλείσει τις πόρτες της. Η Microsoft ανακοίνωσε πως η περαιτέρω ανάπτυξη του Redfall θα σταματήσει και πως δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει κάποιο νέο update. Να σημειωθεί πως η Arkane Lyon που καταπιάνεται αυτή τη στιγμή με το Marvel's Blade θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της. Ο αμερικανικός κολοσσός θα αποζημιώσει τους παίκτες που αγόρασαν τα DLCs του Redfall που δεν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Συνεχίζοντας, η Microsoft κλείνει και την Tango Gameworks, την ιαπωνική ομάδα ανάπτυξης που είχε ιδρύσει ο θρύλος Shinji Mikami και η οποία ευθύνεται για τη σειρά The Evil Within, για το Ghostwire: Tokyo και για το πρόσφατο Hi-Fi Rush που είχε αποσπάσει πολλά βραβεία και εξαιρετικά σχόλια από τους παίκτες και τους ειδικούς.

Τέλος, κλείνει και η Alpha Dog Studios, η ομάδα ανάπτυξης mobile τίτλων της Bethesda που πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει το Mighty DOOM, ενώ η Roundhouse Games θα συγχωνευτεί στην ZeniMax Online Studios.

Στο εσωτερικό e-mail που έλαβε το προσωπικό από τον Matt Booty του Xbox, το υψηλόβαθμο στέλεχος επισημαίνει:

Σήμερα μοιράζομαι τις αλλαγές που κάνουμε στις ομάδες της Bethesda και της ZeniMax. Αυτές οι αλλαγές γίνονται για να δώσουμε προτεραιότητα στους τίτλου με μεγάλη απήχηση και στην περαιτέρω επένδυση στο portfolio της Bethesda με τα blockbuster παιχνίδια και τους αγαπημένους κόσμους που καλλιεργήσατε επί πολλές δεκαετίες.

Για να διπλασιάσουμε αυτά τα franchises και να επενδύσουμε για να δημιουργήσουμε νέα, απαιτείται να εξετάσουμε όλη την επιχείρηση για να εντοπίσουμε τις ευκαιρίες που έχουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για επιτυχία. Αυτή η αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων των τίτλων και των πόρων σημαίνει ότι μερικές ομάδες θα αναδιαταχθούν σε άλλες και ότι ορισμένοι συνάδελφοί μας θα αποχωρήσουν.