Μετά από 8 χρόνια το Xbox πούλησε περισσότερο από το PlayStation στην Ιαπωνία

Πάγωσε η κόλαση…
20 Μαΐου 2022 21:38
Μετά από 8 χρόνια το Xbox πούλησε περισσότερο από το PlayStation στην Ιαπωνία

Σύμφωνα με τα δεδομένα πωλήσεων που δημοσιεύει σε εβδομαδιαία βάση το περιοδικό Famitsu, το Xbox κατάφερε να πουλήσει περισσότερο από το PlayStation στην Ιαπωνία την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 9 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου, η Sony πούλησε συνδυαστικά 2,963 PlayStation 5 και το PlayStation 5 Digital κονσόλες. Από την άλλη, μόνο του το Xbox Series S κατάφερε να πουλήσει 6,120 κονσόλες, ξεπερνώντας σημαντικά τις εβδομαδιαίες πωλήσεις του PS5.

Βέβαια, η Microsoft πούλησε μόλις 105 Xbox Series X κονσόλες μέσα στην ίδια εβδομάδα. Επομένως, δε μπορούμε να συμπεράνουμε πολλά, πέρα από το γεγονός πως η κατάσταση με το stock παραμένει αρκετά προβληματική για όλα τα συστήματα. Συγκριτικά, την προηγούμενη εβδομάδα πουλήθηκαν 49,798 PS5 κονσόλες και 3,508 Xbox Series X.

Όπως και να έχει, όμως, πρόκειται για κάτι που συμβαίνει πραγματικά σπάνια. Η τελευταία φορά που το Xbox πούλησε περισσότερο από το PlayStation στην Ιαπωνία, ήταν όταν κυκλοφόρησε στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου το Xbox One το 2014, δηλαδή πριν από 8 χρόνια. Συνολικά, από το ντεμπούτο του Xbox brand μέχρι σήμερα, οι κονσόλες της Microsoft έχουν πουλήσει περισσότερο από αυτές της Sony στην Ιαπωνία λιγότερες από 10 φορές.

Για την ιστορία, τα Xbox Series X|S τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από το Xbox One στην Ιαπωνία, έχοντας πουλήσει μέχρι το Μάρτιο περισσότερο απ’ ότι κατάφερε το One σε ολόκληρη τη γενιά.

Η Microsoft φαίνεται πως έχει αλλάξει σημαντικά τη στρατηγική της στη συγκεκριμένη χώρα, εστιάζοντας στο πιο μικρό και οικονομικό Xbox Series S, καθώς και στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.