Για ποιο λόγο το Grand Theft Auto δεν περιλαμβάνει μάρκες από την πραγματική ζωή;

Η Take-Two δίνει την απάντηση
18 Μαΐου 2022 20:26
Για ποιο λόγο το Grand Theft Auto δεν περιλαμβάνει μάρκες από την πραγματική ζωή;

Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει σε παιχνίδια όπως τα Fortnite, Roblox και Fall Guys να περνάνε ηθοποιοί, μουσικοί, χαρακτήρες ταινιών, αθλητικά brands και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, με πραγματικά ευφάνταστα cross-overs.

Πολλοί, λοιπόν, έχουν αναρωτηθεί γιατί το Grand Theft Auto Online, το οποίο παραμένει μια από τις δημοφιλέστερες και πιο κερδοφόρες multiplayer εμπειρίες της βιομηχανίας δεν κάνει το ίδιο, με την Rockstar Games να αποφεύγει τα cross-overs και να προτιμά συνήθως να σατιρίζει με τον δικό της τρόπο τα διάφορα brands.

Την απάντηση ήρθε να δώσει ο Strauss Zelnick, CEO της Take-Two, μητρική εταιρία της Rockstar Games, ο οποίος μίλησε στο Gamesindustry.biz, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας. Έτσι, λοιπόν, όταν ρωτήθηκε γιατί το GTA δεν περιλαμβάνει brands από την πραγματική ζωή, απάντησε:

Ο κόσμος του GTA είναι ένας φανταστικός κόσμος, επομένως για να φέρουμε brands της πραγματικής ζωής, πρέπει να είναι εμβληματικά και να ταιριάζουν απόλυτα.

Είναι μια καθαρά δημιουργική απόφαση που βρίσκεται στα χέρια της ομάδας ανάπτυξης στη Rockstar. Δεν είναι οικονομική απόφαση. Διαχειριζόμαστε όλες τις επιχειρήσεις μας προσπαθώντας να προσελκύσουμε και να σαγηνεύσουμε τους καταναλωτές και, στη συνέχεια, πιστεύουμε ότι η δημιουργία εσόδων φροντίζεται από μόνη της. Δεν θα συμπεριλαμβάναμε ένα brands απλώς βασιζόμενοι σε μία οικονομική ευκαιρία σε κανέναν από τους τίτλο μας.

Υπάρχουν άλλοι τίτλοι που είναι πραγματικά κατάλληλοι για τη συμμετοχή brands και ακόμη και για απευθείας διαφήμιση. Το NBA είναι ένα από αυτά, το PGA είναι ένα άλλο. Όταν ασχολείστε με αυτά τα αθλήματα στον πραγματικό κόσμο, έχετε την προσδοκία να δείτε διαφημίσεις και χορηγούς. Ωστόσο, δεν έχετε πραγματικά αυτή την προσδοκία στο Grand Theft Auto, εκτός από τις φανταστικές του μάρκες. Επομένως, το να φέρουμε ένα πραγματικό brand απαιτεί πολλή σκέψη και ευαισθησία για τους καταναλωτές, και νομίζω ότι η Rockstar Games είναι γνωστή γι’ αυτό.

Για την ιστορία, πρόσφατα μάθαμε και νέα στοιχεία για την εξωπραγματική εμπορική πορεία του GTA V, το οποίο πρόσφατα έκανε το ντεμπούτου και στα PS5 και Xbox Series X|S. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.