Αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του ηθοποιού του GTA 5 όσο έπαιζε GTA Online
Αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη κατάσταση βρέθηκε χτες ο Ned Luke, ο ηθοποιός που έχει δανείσει τη φωνή και τη φυσιογνωμία του στον Michael, έναν από τους τρεις πρωταγωνιστές του GTA V.
Συγκεκριμένα, αναγκάστηκε να διακόψει εκτάκτως ένα livestream που πραγματοποίησε την Ημέρα των Ευχαριστιών (παραδοσιακή γιορτή στις ΗΠΑ). Ο Ned έπαιζε GTA Online με την κοινότητα, όταν ξαφνικά δέχθηκε ένα τηλεφώνημα πως έχει πέσει θύμα swatting, δηλαδή πως αστυνομικοί έχουν κάνει έφοδο στο σπίτι του.
Το swatting είναι ένα συχνό φαινόμενο που ταλαιπωρεί την streaming κοινότητα ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπού fans κάνουν ψεύτικες καταγγελίες στην αστυνομία, για παράδειγμα πως υπάρχει βόμβα, για να κάνουν έφοδο και να διακόψουν κάποιο live stream.
Δείτε τη στιγμή του swatting από το livestream του Ned Luke:
GTA 5 voice actor for Michael, Ned Luke, was swatted while streaming GTA
— ScreenTime (@screentime) November 23, 2023
pic.twitter.com/qQ7xD9YdMi
Αμέσως μετά το περιστατικό, πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Rockstar, επισημαίνοντας πως αυτή ευθύνεται για την δημόσια προβολή της IP διεύθυνσης του Luke και την διαρροή των προσωπικών του στοιχείων. Ωστόσο, ο ‘Michael’ υπερασπίστηκε την εταιρία, τονίζοντας:
Όλοι σας βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα. Αυτό δεν είχε καμία σχέση με τη Rockstar. Αυτοί οι μαλάκες διέρρευσαν τις προσωπικές μου πληροφορίες πριν από χρόνια και από τότε κάνουν αυτές τις μαλακίες. Οι πληροφορίες του καθενός είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο αν είστε αρκετά άρρωστοι για να θέλετε πραγματικά να τις βρείτε.
Y’all jumping to some large ass conclusions. This had nothing to do with Rockstar. These assholes leaked my private info years ago and have been doing this shit since. Anyone’s info is available online if you are sick enuff to really wanna find it. 🤷🏼
— Ned Luke (@ned_luke) November 24, 2023
Στις ΗΠΑ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και πολλές πολιτείες έχουν νόμους που καθιστούν το swatting έγκλημα. Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο, ανάλογα με τα γεγονότα, ένας swatter μπορεί να κατηγορηθεί για διάφορα πιθανά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων των "ψευδών πληροφοριών και φάρσας" εάν καλέσει για κάτι όπως μια ψεύτικη βόμβα, απειλή εμπρησμού, για ‘stalking’ εάν το swatting θα μπορούσε να προκαλέσει σε κάποιον σημαντική συναισθηματική δυσφορία, καθώς και για απάτη για τη διαβίβαση ψευδών πληροφοριών που προκαλεί σπατάλη των πόρων της αστυνομίας.
Οι swatters μπορούν συχνά να κατηγορηθούν και βάσει κρατικών νόμων. Σε γενικές γραμμές, το swatting τιμωρείται ως κακούργημα και η καταδίκη μπορεί να οδηγήσει σε πολυετή φυλάκιση.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.