Τα σχόλια θα περάσουν από έγκριση πριν δημοσιευτούν.

Διέρρευσε ο source κώδικας του GTA V και αποκαλύφθηκαν DLCs που κόπηκαν

Μια νέα διαρροή χτυπά την Rockstar μετά από αυτή του GTA 6 πέρυσι τον Σεπτέμβριο
26 Δεκεμβρίου 2023 23:43
Διέρρευσε ο source κώδικας του GTA V και αποκαλύφθηκαν DLCs που κόπηκαν

Μια νέα διαρροή δεδομένων χτυπά την Rockstar Games μετά από εκείνη του GTA 6 τον περασμένο χρόνο, μόνο που αυτή την φορά αφορά τον πηγαίο κώδικα του Grand Theft Auto V.

Υπήρχε έντονη φημολογία τις τελευταίες ώρες ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο και τώρα το Insider Gaming επιβεβαίωσε την διαρροή αυτή, η οποία αποκαλύπτει στοιχεία για την ανάπτυξη του GTA 5. Σύμφωνα με διάφορες πηγές από το διαδίκτυο, ο υπεύθυνος για αυτό το leak είναι ένας χρήστης από την modding κοινότητα του Xbox 360, ο οποίος διέρρευσε τον πηγαίο κώδικα σε έναν τυχαίο server στο Discord, ενώ λέγεται ότι έχει δεχθεί αρκετές φορές μηνύσεις από την Rockstar. 

Το Insider Gaming, συγκεκριμένα, μεταφέρει πληροφορίες ατόμων της gaming κοινότητας που βούτηξε σε αυτόν και μελέτησε τον πηγαίο κώδικα του GTA V, περνώντας μέσα από χιλιάδες γραμμές κώδικα, χαρτών και renders κτιρίων και χαρακτήρων. Αναμφίβολα η πιο σημαντική είδηση από τη διαρροή αυτή αφορά τα Story DLCs του GTA 5, τα οποία φαίνεται πως με την πάροδο των ετών ακυρώθηκαν. 

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το 2017 η Rockstar Games είχε δηλώσει ότι δε θα υπάρξουν Story DLCs για το GTA V, σε αντίθεση με την περίπτωση του GTA IV, του οποίου η ιστορία επεκτάθηκε με τα "Ballad of Gay Tony" και "Lost & Damned". Οι βασικοί λόγοι για την ακύρωση των DLCs αυτών ήταν ότι το GTA Online αποδείχθηκε μια αναπάντεχα τεράστια κερδοφόρα υπόθεση που καταλάμβανε πολλούς πόρους από την Rockstar, και το ίδιο συνέβαινε με τις -τότε- next-gen βερσιόν του τίτλου που ετοίμαζε.

Βάσει των όσων μεταφέρει το Insider Gaming, λοιπόν, είχαν σχεδιαστεί 8 Story DLCs για το GTA 5 εκ των οποίων σε μερικά εξ αυτών γίνεται αναφορά στον "Agent Trevor", στο "Manhunt" έναν παλιό τίτλο της Rockstar" και στη "Liberty City" καθώς πιθανότατα να γινόταν κάποια επιστροφή στην θρυλική πόλη του GTA IV. 

Αυτά είναι τα DLCs του GTA V που ακυρώθηκαν: 

  • SP Assassination Pack
  • SP Manhunt Pack
  • SP Norman Pack
  • Agent Trevor
  • Relationship Pack
  • Enterprise Pack
  • Prologue DLC
  • LibertyV DLC