Βυθίστηκε για τα καλά το Battlefield 2042 – Κάτω από 1000 παίκτες στο Steam

Δεν κατάφεραν να ανακάμψουν τα νούμερα του τίτλου
13 Απριλίου 2022 00:22
Βυθίστηκε για τα καλά το Battlefield 2042 – Κάτω από 1000 παίκτες στο Steam

Η καθοδική πορεία του Battlefield 2042 συνεχίζεται, αφού πριν μερικές ώρες η PC έκδοση του παιχνιδιού στο Steam κατέγραψε για πρώτη φορά λιγότερους από 1000 ταυτόχρονους παίκτες.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα στατιστικά του SteamDB, παρόλο που η DICE έχει κυκλοφορήσει μερικές ενημερώσεις, προσθέτοντας για παράδειγμα το πολυσυζητημένο scoreboard, το παιχνίδι δεν κατάφερε να ανακάμψει. Έτσι, χθες Τρίτη 12 Ιανουαρίου, ο τίτλος έφτασε στιγμιαία να έχει μόλις 951 παίκτες.

Η βουτιά είναι πραγματικά τεράστια, αφού 99 στους 100 παίκτες φαίνεται πως έχουν εγκαταλείψει το τελευταίο κεφάλαιο της κατά τα άλλα εξαιρετικά δημοφιλής shooter σειράς. Για την ιστορία, όταν το Battlefield 2042 πρωτοκυκλοφόρησε πριν πέντε μήνες, είχε ξεπεράσει μέχρι και τους 100 χιλιάδες ταυτόχρονους παίκτες στην πλατφόρμα της Valve.

Το πιο ενδιαφέρον μάλιστα είναι πως ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή που το Battlefield 2048 είχε λιγότερους από 1000 παίκτες, το Battlefiled V, το προηγούμενο κεφάλαιο της σειράς, είχε περίπου 20 χιλιάδες παίκτες στο Steam.

Τελικά φαίνεται πως ακόμη και οι πρώτες αλλαγές από τη DICE δεν ήταν αρκετές για να φέρουν πίσω την κοινότητα, η οποία πλέον έχει στρέψει την προσοχή της σε άλλα παιχνίδια, μέχρι και σε προηγούμενα κεφάλαια του franchise.

Για την ιστορία, πρόσφατα έκαναν το γύρο του διαδικτύου και μερικές φήμες πως η EA ξεκίνησε την ανάπτυξη του επόμενου Battlefield παιχνιδιού, έχοντας πάρει «σημαντικά μαθήματα». Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ.