Το Battlefield 2042 αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και δύο χρόνια μετά ετοιμάζεται για ρεκόρ παικτών

Έπιασαν τόπο τα μεγάλα updates
16 Οκτωβρίου 2023 17:01
Το Battlefield 2042 αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και δύο χρόνια μετά ετοιμάζεται για ρεκόρ παικτών

Έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από το ντεμπούτο του Battlefield 2042, το οποίο δίχως υπερβολή ήταν καταστροφικό. Ο τίτλος μπορεί να ξεκίνησε με πολύ μεγάλο αριθμό παικτών τις πρώτες μέρες, αλλά η ενεργή βάση άρχισε να συρρικνώνεται απότομα. Παράλληλα, τα users reviews ήταν τόσο αρνητικά που έστειλαν το παιχνίδι στα 10 χειρότερα παιχνίδια όλων των εποχών στο Steam, ενώ η κοινότητα ξεκίνησε μέχρι και να μαζεύει υπογραφές για επιστροφές χρημάτων!

Τώρα, λοιπόν, το Battlefield 2042 φαίνεται πως αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και κάνει την ανατροπή που λίγοι πίστευαν ότι θα καταφέρει. Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο τίτλος της EA κατάφερε σχεδόν να σπάσει ρεκόρ παικτών στο Steam, περίπου δύο χρόνια μετά το αρχικό του launch. Ειδικότερα, τις πρώτες του μέρες, το παιχνίδι είχε καταφέρει να προσελκύσει 105,397 ταυτόχρονους παίκτες στο Steam. Με την πάροδο των μηνών το νούμερο αυτό έπεσε στους 3 χιλιάδες περίπου παίκτες  σε καθημερινή βάση, με τα προηγούμενα Battlefield να έχουν περισσότερο κόσμο. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο όμως, το Battlefield 2042 προσέγγισε ξανά το ρεκόρ του, με 102,009 ταυτόχρονα συνδεδεμένους παίκτες στην πλατφόρμα.

Τι συνέβη, λοιπόν, και ξαφνικά σημειώθηκε αυτή η κατακόρυφη άνοδος; Αυτό το Σαββατοκύριακο είχε προγραμματίσει η Activision την Open Beta του Call of Duty Modern Warfare 3. Η EA, λοιπόν, αποφάσισε πως ήταν το ιδανικό timing για να τραβήξει τους διψασμένους FPS fans και στο δικό της shooter και έτσι διοργάνωσε ένα δωρεάν Σαββατοκύριακο, το οποίο λήγει σήμερα στις 8:00 μ.μ.

Με το Battlefield 2042 να βρίσκεται πλέον αισίως στην έκτη σεζόν του, πολλά από τα κακώς κείμενα της αρχικής έκδοσης έχουν διορθωθεί χάρη στο feedback και την υπομονή της πιστής κοινότητας. Με το word of mouth να είναι, λοιπόν, πιο θετικό, πολλοί αποφάσισαν να δώσουν μια ευκαιρία και τα αποτελέσματα φαίνονται στο γράφημα που ακολουθεί…