Κατακεραυνώθηκε το Battlefield 2042 – Στα 10 χειρότερα παιχνίδια όλων των εποχών στο Steam

Review bombing και στο Metacritic
22 Νοεμβρίου 2021 08:44
Κατακεραυνώθηκε το Battlefield 2042 – Στα 10 χειρότερα παιχνίδια όλων των εποχών στο Steam

Το Battlefield 2042 μάλλον δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού η κοινότητα του παιχνιδιού φαίνεται να είναι τρομερά απογοητευμένη. Αναλυτικότερα, ο τίτλος έκανε το ντεμπούτο πριν μερικά εικοσιτετράωρα, στις 19 Νοεμβρίου, και έχει ήδη σκαρφαλώσει στην πρώτη δεκάδα της όχι και τόσο κολακευτικής λίστας των χειρότερα βαθμολογημένων παιχνιδιών όλων των εποχών με βάση τα Steam User Reviews.

Σύμφωνα με τα δημόσια δεδομένα του Steam, ο τίτλος έχει 31,768 αρνητικά reviews και 10,718 θετικά, κάτι που αντιστοιχεί σε ‘Mostly Negative’ γενική βαθμολογία. Μάλιστα, η ιστοσελίδα Steam250 τοποθετεί το παιχνίδι στην όγδοη θέση του Hall of Shame της, εξαιτίας του τεράστιου αριθμού των αρνητικών κριτικών, λίγες θέσεις πιο κάτω δηλαδή από το eFootball 2022 που κατέχει το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο Metacritic, οπού το παιχνίδι έχει βαθμολογία 2.3 από τους χρήστες, με 3183 reviews για την PC έκδοση.

Ποιος είναι όμως ο λόγος για την κατακραυγή;

Όπως αναφέρουν πολλοί παίκτες, το Battlefield 2042 κυκλοφόρησε σε μη αποδεκτή κατάσταση, με πάρα πολλά bugs και glitches, αλλά και πολύ σοβαρά τεχνικά θέματα, όπως αναξιόπιστο hit registration. Από την άλλη, το γύρο του διαδικτύου κάνει μια γιγαντιαία λίστα με όλα τα χαρακτηριστικά που έχει αφαιρέσει η DICE από το νέο κεφαλαίο, πολλά από τα οποία συνοδεύουν την σειρά εδώ και χρόνια. Για παράδειγμα, το παιχνίδι κυκλοφόρησε χωρίς server browser, με λιγότερα όπλα, χωρίς δυνατότητα κατάδυσης στη θάλασσα, χωρίς επιλογές για melee όπλα, με ελλιπές scoring σύστημα, χωρίς in-game VOIP chat, χωρίς scoreboard, με λιγότερα κτήρια που καταστρέφονται, χωρίς τη δυνατότητα zoom στο χάρτη, προβληματικό σύστημα joining που αποτρέπει σε παρέες άνω των 4 ατόμων να παίξουν μαζί κ.α.

Συγχρόνως, πολλοί αναφέρουν πως τα trailers του παιχνιδιού ήταν στημένα και η marketing καμπάνια της EA παραπλανητική, αφού η τελική εμπειρία δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που παρουσίαζαν. Τέλος, μερικοί παίκτες είναι απογοητευμένοι και από τη γενικότερη κατεύθυνση της σειράς, αφού η DICE αποφάσισε να αφήσει στο παρελθόν το σύστημα των classes για τους specialists, οι οποίοι θυμίζουν περισσότερο Call of Duty ή Overwatch.

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Battlefield 2042 μπορείτε να βρείτε το ειδικό review του Unboxholics.com πατώντας εδώ, ενώ παρακάτω μπορείτε να βρείτε και ένα χιουμοριστικό συγκριτικό βίντεο των trailers και της πραγματικότητας.