Το επόμενο Battlefield θα έχει την πιο “ρεαλιστική καταστροφή” που έχουμε δει σε βιντεοπαιχνίδι

Μεγάλες δηλώσεις από την EA
15 Ιανουαρίου 2024 16:39
Το επόμενο Battlefield θα έχει την πιο “ρεαλιστική καταστροφή” που έχουμε δει σε βιντεοπαιχνίδι

Μετά το στραβοπάτημα της κυκλοφορίας του Battlefield 2042, η είχε δώσει τα ηνία της σειράς στον Vince Zampella, τον βετεράνο της Respawn Entertainment που ευθύνεται για το πιο επιτυχημένο νέο παιχνίδι της εταιρίας τα τελευταία χρόνια, το Apex Legends. Ο Zampella είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2022 πως το Battlefield 2042 απομακρύνθηκε περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε από την κλασική Battlefield εμπειρία.

Στόχος της EA για το μέλλον λοιπόν, είναι να ετοιμάσει ένα συνδεδεμένο Battlefield σύμπαν, με πολλά στούντιο να συνεισφέρουν στο εγχείρημα. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ήδη ότι η Ridgeline Games, η ολοκαίνουργια ομάδα του συνδημιουργού των Halo, Marcus Lehto, εργάζεται σε ένα ολοκαίνουργιο αφηγηματικό campaign για την επόμενη εμπειρία του franchise. Μεταξύ αυτών των ομάδων συγκαταλέγεται και η Ripple Effect, το στούντιο που προηγουμένως ήταν γνωστό ως DICE LA.

Από τις ανοιχτές θέσεις εργασίας της Ripple Effect μάθαμε τώρα μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια για το επόμενο κεφάλαιο του franchise. Συγκεκριμένα, όπως εντόπισε το Tech4Gamers, το στούντιο ψάχνει έναν VFX director. Αυτός θα συνεισφέρει στη «δημιουργία των πιο ρεαλιστικών και συναρπαστικών εφέ καταστροφής που έχουν υπάρξει στη gaming βιομηχανία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αγγελία.

Φυσικά, η σειρά Battlefield ήταν πάντα γνωστή για την εντυπωσιακή καταστροφή που μπορούσαν να προκαλέσουν οι παίκτες στα περιβάλλοντα. Όπως φαίνεται όμως, ο πήχης είναι ακόμη πιο ψηλά πλέον, έτσι ώστε να προσφέρει το επόμενο Battlefield μια εμπειρία που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί. Βέβαια, για την ώρα δε γνωρίζουμε κάτι περισσότερο για το παιχνίδι, όπως για παράδειγμα πότε περίπου πρόκειται να κυκλοφορήσει.

Πάντως, τον τελευταίο καιρό έχει συζητηθεί αρκετά μια νέα multiplayer εμπειρία από πρώην developers του Battlefield franchise, το The Finals, το οποίο έχει εντυπωσιάσει τους παίκτες μεταξύ άλλων για την καταστροφή των περιβαλλόντων του. Μένει να δούμε, λοιπόν, τι θα κάνει η ίδια η DICE και τα στούντιο με τα οποία συνεργάζεται, στο hardware της τρέχουσας γενιάς.