Νέος επικεφαλής των Battlefield: «Το 2042 απομακρύνθηκε πολύ»

Ηχηρές δηλώσεις από τον Vince Zampella
17 Σεπτεμβρίου 2022 18:56
Νέος επικεφαλής των Battlefield: «Το 2042 απομακρύνθηκε πολύ»

O Vince Zampella, ο βετεράνος της EA και ιδρυτής των Infinity Ward και Respawn Entertainment, ο οποίος πλέον είναι υπεύθυνος και για το μέλλον της σειράς Battlefield, προέβη σε μερικές νέες πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το VGC, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Barrons, τόνισε ότι το Battlefield 2042 απομακρύνθηκε περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε από την κλασική Battlefield εμπειρία.

Ειδικότερα, ανέφερε ως παράδειγμα την αύξηση των παικτών σε 128 για κάθε αναμέτρηση και το πώς αυτό επηρέασε το παιχνίδι, τονίζοντας:

Νομίζω ότι απλά απομακρύνθηκαν λίγο περισσότερο απ’ ότι έπρεπε από αυτό που είναι το Battlefield. Προσπάθησαν να κάνουν μερικά πράγματα που ίσως ήταν φιλόδοξα: όπως να αυξήσουν τον αριθμό των παικτών κ.λπ. Δε νομίζω ότι ξόδεψαν αρκετό χρόνο για να το βελτιώσουν και να βρουν τι είναι αυτό που το κάνει διασκεδαστικό.

Δεν είναι εγγενώς κακή ιδέα. Ο τρόπος με τον οποίο στήθηκε και ο τρόπος με τον οποίο εκτελέστηκε απλά δεν τους επέτρεψε να καταλήξουν στο καλύτερο αποτέλεσμα.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, μετά το στραβοπάτημα του Battlefield 2042, το οποίο έλαβε αυστηρή κριτική από την κοινότητα και για τους Specialists του που αντικατέστησαν το σύστημα των classes, η σειρά θα ακολουθήσει ξανά ένα πιο οικείο μονοπάτι.

Για την ιστορία, στις αρχές του Σεπτεμβρίου μάθαμε ότι ο Lars Gustavsson, ο creative director της σειράς, αποχώρησε από τη DICE, μετά από 22 χρόνια στο σουηδικό στούντιο. Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με την πορεία του πρόσφατου κεφαλαίου οδήγησε την EA σε ριζικές αλλαγές, συστήνοντας μια νέα διοικητική ομάδα για το franchise που απαρτίζεται από τους Vince Zampella της Respawn Entertainment, Rebecka Coutaz της DICE, Christrian Grass της Ripple Effect Studios και Alex Seropian της Industrial Toys.

Στόχος της EA είναι πλέον να συνδέσει διάφορες ομάδας ανάπτυξης που μαζί θα εργαστούν για την οικοδόμηση ενός συνδεδεμένου Battlefield σύμπαντος. Μάλιστα, γνωρίζουμε ήδη ότι η Ridgeline Games, η ολοκαίνουργια ομάδα του συνδημιουργού των Halo, Marcus Lehto, εργάζεται σε ένα ολοκαίνουργιο αφηγηματικό campaign για την επόμενη εμπειρία του franchise.

Tags: