Η EA μίλησε για το μέλλον του Battlefield

Μετά την μέτρια πορεία του Battlefield 2042
02 Αυγούστου 2023 20:32
Η EA μίλησε για το μέλλον του Battlefield

Το Battlefield 2042 κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει τους παίκτες λόγω πολλών προβλημάτων κατά το launch του. Επίσης, ο τίτλος του δημοφιλούς franchise δεν τα πήγε και τόσο καλά και εμπορικά. Τώρα, φαίνεται ότι η EA θέλει να ανανεώσει τη σειρά και να προσφέρει στους παίκτες κάτι εντελώς καινούργιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο CEO της EA, Andrew Wilson, δήλωσε στους μετόχους της εταιρίας, ότι το επόμενο κεφάλαιο θα επαναπροσδιορίσει τη σειρά και παράλληλα θα είναι ένα συνδεδεμένο οικοσύστημα, χωρίς ωστόσο να δίνει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Αυτές ήταν οι μοναδικές πληροφορίες που έδωσε ο Wilson στην δημοσιότητα, ενώ παλιότερα είχε αναφέρει ότι το επόμενο Battlefield θα επιστρέψει με έναν εντελώς νέο τρόπο. Αρχικά, είχε γίνει γνωστό ότι θα έρθουν πολλές και διαφορετικές Battlefield εμπειρίες.

Η ΕΑ θεωρεί το Battlefield ως ένα από τα μεγάλα ονόματα και brands της, δίνοντας το σύνθημα πως η σειρά θα επιστρέψει με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. "Η ΕΑ έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει το Battlefield μελλοντικά με έναν εντελώς νέο τρόπο" είχε πει χαρακτηριστικά ο Wilson παλιότερα στους μετόχους της EA.

Η επιστροφή του Battlefield θα γίνει με “εντελώς νέο τρόπο“

Τον Ιούλιο του 2022 είχε κυκλοφορήσει μια αγγελία που πρακτικά επιβεβαίωνε ότι το επόμενο Battlefield θα περιλαμβάνει single-player campaign, του οποίου την ανάπτυξη έχει αναλάβει το νεοσύστατο Battlefield Seattle Studio. Αυτό το στούντιο ονομάζεται Ridgeline Games και έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον Marcus Lehto του Halo. Τα νέα για το franchise δεν σταματούν εδώ, όμως, καθώς η EA είχε επιβεβαίωσει παλιότερα ότι ένα ακόμη στούντιο (εκτός από την DICE που ετοιμάζει το multiplayer) το Ripple Effect, έχει στα σκαριά μία εντελώς νέα Battlefield εμπειρία που θα συμπληρώσει και θα βασιστεί στα γερά θεμέλια της σειράς.

Έτσι, η EA έχει στα σκαριά 3 διαφορετικά παιχνίδια βασισμένα σε αυτό το σύμπαν και το καθένα θα έχει μάλλον το δικό του -διαφορετικό- στιλ.