Η Criterion των Need for Speed γίνεται βοηθητικό στούντιο για τα Battlefield

Αλλαγές στην EA
22 Σεπτεμβρίου 2023 23:37
Η Criterion των Need for Speed γίνεται βοηθητικό στούντιο για τα Battlefield

Η EA επιβεβαίωσε ότι η Criterion Games, γνωστή για τη δουλειά της στη σειρά Need for Speed, επιστρέφει στο ρόλο της βοηθητικής ομάδας ανάπτυξης για τη σειρά Battlefield. Συγκεκριμένα, το διάσημο στούντιο θα ενσωματωθεί στην EA Entertainment, η οποία βρίσκεται πλέον υπό την καθοδήγηση του Vince Zampella, συνιδρυτή της Respawn.

Αν και ο συγκεκριμένος ρόλος που θα αναλάβει η Criterion δεν είναι απολύτως σαφής ακόμη, η συντριπτική πλειοψηφία των developers της θα επικεντρωθεί στο Battlefield, μαζί με άλλα στούντιο της EA όπως η DICE, η Ripple Effect και η Ridgeline.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι η EA έχει σχέδια για ένα εκτεταμένο "Battlefield Universe", υποδηλώνοντας ότι πολλαπλές εμπειρίες βρίσκονται στον ορίζοντα από τα συνεργαζόμενα στούντιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Criterion είχε βοηθήσει ξανά στην ανάπτυξη της σειράς, έχοντας μοιραστεί την τεχνογνωσία της για το χειρισμό των οχημάτων με την DICE για το Battlefield 5, παίζοντας συγχρόνως καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της του Firestorm battle royale mode του παιχνιδιού.

Η εκτεταμένη εμπειρία της ομάδας με τη μηχανή Frostbite αφήνει μάλλον να εννοηθεί ότι και τα επερχόμενα Battlefield ενδέχεται να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την ίδια μηχανή γραφικών.

Για την ιστορία, μετά την πρόσφατη θητεία της ως βοηθητικό στούντιο, η Criterion ανέλαβε ξανά τα ηνία της ανάπτυξης του Need for Speed Unbound που κυκλοφόρησε το 2022. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη συνέχεια της σειράς Need for Speed.

Πάντως οι fans μπορούν να παρηγορηθούν από το γεγονός ότι ο Zampella, ο οποίος πλέον είναι και επικεφαλής του portfolio της EA, δήλωσε ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με μια ειδική ομάδα για να καθορίσει ποιο θα είναι το μέλλον του franchise.