ΦΗΜΗ: Η EA ξεκίνησε την ανάπτυξη του επόμενου Battlefield παιχνιδιού

Έχοντας πάρει «σημαντικά μαθήματα» από το 2042
24 Μαρτίου 2022 15:37
ΦΗΜΗ: Η EA ξεκίνησε την ανάπτυξη του επόμενου Battlefield παιχνιδιού

Μέχρι σήμερα έχουν ειπωθεί πολλά για το Battlefield 2042 και το καταστροφικό του ντεμπούτο, με αποκορύφωμα την εκστρατεία των παικτών για να λάβουν πίσω τα χρήματά τους, η οποία έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα πάνω από 200 χιλιάδες υπογραφές! Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Το παιχνίδι θεωρείται αποτυχία τόσο από την κοινότητα όσο και από την ίδια την EA, αλλά φαίνεται πως τα απογοητευτικά του στατιστικά δεν θα αποτελέσουν το τέλος για τη σειρά.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ρεπόρτερ και leaker, Tom Henderson, ο οποίος έχει αποκαλύψει πολλές φορές στο παρελθόν έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τα δρόμενα στην EA και όχι μόνο, έρχεται τώρα να μιλήσει για τα σχέδια της εταιρία για το μέλλον του franchise.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα από ένα αποκλειστικό του ρεπορτάζ για το xfire.com, o Henderson έκανε γνωστό πως η ανάπτυξη του επόμενου Battlefield έχει ξεκινήσει, με την EA να δίνει όλους τους απαραίτητους πόρους για να επιστρέψει όπως πρέπει η σειρά.

Αυτή τη στιγμή το νέο Battlefield βρίσκεται στη φάση του pre-production και μια πηγή κοντά στην ομάδα ανάπτυξης τονίζει πως η DICE έχει πάρει «σημαντικά μαθήματα» από το 2042.

«Νομίζω πως θα αποσύρουμε πολλές από τις αλλαγές που κάναμε στο Battlefield 2042.»

Για την ώρα είναι πολύ νωρίς για πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά αυτό το σχόλιο μπορεί να αναφέρεται σε χαρακτηριστικά όπως η αύξηση των παικτών σε 128 για την κάθε αναμέτρηση, καθώς και η προσθήκη των specialists που δίχασαν την κοινότητα.

Μέχρι πρότινος η EA σχεδίαζε το μέλλον της σειράς γενικότερα να βασιστεί στο Battlefield 2042, με το επόμενο κεφάλαιο να πατά πάνω του. Μάλιστα, ένας πρώην developer της DICE είχε αναφέρει μετά το ντεμπούτο του παιχνιδιού πως το επόμενο κεφάλαιο θα έμοιαζε σχεδόν με "hero shooter".

Τελικά, η αποτυχία του 2042 και η σφοδρή κριτική από την κοινότητα φαίνεται πως άλλαξαν εντελώς αυτά τα πλάνα. Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως πρόκειται να έρθουν αλλαγές και στο Battlefield 2042 αυτό καθ' αυτό, οι οποίες θα συνδέσουν περισσότερο τους specialists με τα classes των παλιών Battlefield.

Τέλος, το ρεπορτάζ επισημαίνει πως το επόμενο παιχνίδι της σειράς για την ώρα προορίζεται να έχει μοντέρνο setting ή έστω να λαμβάνει χώρα στο πολύ κοντινό μέλλον.