Έρχεται next-gen remake των Max Payne 1+2 με γραφικά Northlight Engine

Σημαντική συνεργασία μεταξύ Remedy Entertainment και Rockstar Games
07 Απριλίου 2022 00:01
Έρχεται next-gen remake των Max Payne 1+2 με γραφικά Northlight Engine

Σε μια ανακοίνωση από το πουθενά μαθαίνουμε πως η Remedy Entertainment ετοιμάζει μια περιποιημένη επιστροφή για το franchise του Max Payne σε συνεργασία με την Rockstar Games

Επίσημα, λοιπόν, ανακοίνωσε τα next-gen remakes των Max Payne και Max Payne 2: The Fall of Max Payne, που άφησαν τη δική τους εποχή στα βιντεοπαιχνίδια με το πρωτοποριακό shooting gameplay -χάρη στο "bullet time", την αφήγηση και την noir ατμόσφαιρά τους. 

Η Remedy θα αναπτύξει τα δύο παιχνίδια σε έναν ενιαίο remake τίτλο για τα PS5, Xbox Series X|S και PC με την Northlight Engine της, η οποία όπως έχουμε δει πρόσφατα από το Control μπορεί να προσφέρει εκπληκτικά φωτορεαλιστικά αποτελέσματα.

Την χρηματοδότηση των remakes ανέλαβε η Rockstar Games με το μέγεθος της παραγωγής να είναι το τυπικό AAA επιπέδου της Remedy, η οποία θα λάβει και royalties όντας η δημιουργός του franchise. Ακόμη, η Rockstar Games έχει καλύψει τα κόστη του marketing, της διανομής και της έκδοσής του. Το remake των Max Payne 1 και 2 όμως δεν έχει ημερομηνία κυκλοφορίας, ούτε και επίσημο τίτλο καθώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο concept στάδιο.

Επίσης. η Remedy αναπτύσσει το Alan Wake 2 για τα PC, PS5, Xbox Series και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2023.