Η Take-Two, κάτοχος του GTA, κλείνει δύο στούντιο ανάπτυξης

Συνεχίζονται οι περικοπές
02 Μαΐου 2024 14:36
Η Take-Two, κάτοχος του GTA, κλείνει δύο στούντιο ανάπτυξης

Πριν μερικές εβδομάδες σας είχαμε ενημερώσει πως η Take-Two σκοπεύει να προβεί σε έναν ακόμη γύρο μαζικών απολύσεων, παρόλο που στο παρελθόν είχε διαβεβαιώσει πως δεν θα προβεί ξανά σε απολύσεις και παρόλο που το GTA 6 αναμένεται να της αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια έσοδα τον επόμενο χρόνο. Συγκεκριμένα, η εταιρία θα αποδέσμευε το 5% του εργατικού της δυναμικού, δηλαδή περίπου 600 ανθρώπους.

Τώρα, ο εξαιρετικά αξιόπιστος ρεπόρτερ του Bloomberg, Jason Schreier, ήρθε να αποκαλύψει τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν οι απολύσεις αυτές, αφού στα χέρια του έφτασαν μερικά απόρρητα έγραφα της εταιρίας. Η Take-Two, λοιπόν, θα κλείσει δύο ομάδες ανάπτυξης που της ανήκουν.

Το πρώτο στούντιο που θα κλείσει είναι η Roll7, η ομάδα ανάπτυξης από το Λονδίνο που είναι γνωστή για τα OlliOlli και Rollerdrome. Παραδόξως, το νεότερο project του στούντιο είχε επιφέρει κέρδος, ενώ είχε κερδίσει BAFTA βραβείο και υποψηφιότητα για Golden Joystick, λαμβάνοντας εξαιρετικά reviews από την κοινότητα. Αυτό ωστόσο φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει το στούντιο στην επιφάνεια.

Η Take-Two εξαγόρασε την Roll7 τον Νοέμβριο του 2021. Τότε, το indie publishing τμήμα της, η Private Division, είχε δηλώσει ότι θα "ενδυναμώσει" το στούντιο για να συνεχίσει να δημιουργεί τις χαρακτηριστικές του εμπειρίες.

Το δεύτερο στούντιο που θα κλείσει η Take-Two είναι η αμερικανική ομάδα Intercept Games. Η συγκεκριμένη ομάδα είναι γνωστή για το Kerbal Space Program 2.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Jason παρακάτω: