Πανεπιστήμιο στην Αμερική βάζει φοιτητές να παίζουν Age of Empires

Κερδίζοντας μάλιστα μονάδες για το πτυχίο τους
31 Μαρτίου 2022 17:07
Πανεπιστήμιο στην Αμερική βάζει φοιτητές να παίζουν Age of Empires

Μπορεί να μοιάζει με ψέμα, αλλά κι’ όμως το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, με έδρα την πόλη Τούσον στις ΗΠΑ δίνει στους φοιτητές του διδακτικές μονάδες για το πτυχίο τους, για να παίξουν βιντεοπαιχνίδια!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι τυχεροί σπουδαστές θα μπορούν να απολαύσουν μαθήματα ιστορίας μέσα από το Age of Empires IV, στο πλαίσιο μιας ειδικής συνεργασίας του πανεπιστημίου και της Microsoft. Το εν λόγω πρόγραμμα δημιουργήθηκε υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Μεσαιωνικής Ιστορίας, Paul Milliman και της Καθηγήτριας Ρωμαϊκής Ιστορίας Alison Futrell.

Μιλώντας, λοιπόν, για το εγχείρημα, οι δύο καθηγητές τόνισαν πως τα μίνι ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει το παιχνίδι ήταν αυτά που τους ενέπνευσαν. Συγκεκριμένα, η Alison τόνισε:

Τα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, καθώς και το εμπλουτισμένο gameplay ήταν φανταστικά! Ναι στην αρχαιολογία! Ως πρώην αρχαιολόγος, εκτίμησα πραγματικά το βάθος και την απτή παρουσίαση αυτών των ντοκιμαντέρ, δίνοντας μια παραπάνω αίσθηση ότι «είσαι εκεί» στο AoE IV.

Μάλιστα, με το ειδικό αυτό μάθημα, προσθέτουμε διαφορετικά είδη προκλήσεων για να βελτιώσουμε περεταίρω αυτό που έχουν ήδη βιώσει οι παίκτες.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε και θέλετε να πάρετε μια γεύση, παρακάτω μπορείτε να δείτε ως παράδειγμα το σχετικό μίνι ντοκιμαντέρ του Age of Empires IV για τους καταπέλτες.

Τέλος, σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για το project του πανεπιστημίου μπορείτε να βρείτε τη σχετική ανακοίνωση του Xbox πατώντας εδώ, ενώ για ακόμη περισσότερα σχετικά με το Age of Empires IV μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό review των Unboxholics πατώντας εδώ.