Τα Age of Empires έρχονται στις Xbox κονσόλες!

Η ιστορική strategy σειρά κάνει το βήμα
25 Οκτωβρίου 2022 20:55
Τα Age of Empires έρχονται στις Xbox κονσόλες!

Έπειτα από αρκετές φήμες, εικασίες και διαρροές, η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα πως η σειρά Age of Empires θα έρθει στις Xbox κονσόλες. Αναλυτικότερα, κάνοντας πραγματικότητα την επιθυμία πολλών fans, η εταιρία ανακοίνωσε πως το Age of Empires II: Definitive Edition θα έρθει στο Xbox στις 31 Ιανουαρίου του 2023. Παράλληλα, το Age of Empires IV θα έρθει και αυτό στις κονσόλες κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά.

Φυσικά, σε αυτό το σημείο θα αναρωτιέστε εύλογα πως γίνεται να δουλέψουν τα Age of Empires σε κονσόλα, χωρίς πληκτρολόγιο και ποντίκι. Αυτό είναι κάτι που απασχόλησε αρκετά την ομάδα ανάπτυξης, η οποία ετοίμασε μια ειδική AI που θα βοηθά με τη διαχείριση πόρων, ένα νέο tutorial, ενώ προσπάθησε γενικά να προσαρμόσει τον χειρισμό στο controller όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση τονίζει:

Γνωρίζαμε ότι η μεταφορά της πολυπλοκότητας των RTS στις Xbox κονσόλες ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα, το οποίο έπρεπε να προσεγγίσουμε προσεκτικά. Η ομάδα δούλεψε σκληρά για να ετοιμάσει μια εμπειρία που όχι μόνο θα έχει υπέροχη αίσθηση για όποιον χρησιμοποιεί controller, αλλά συγχρόνως θα μαθαίνει στους παίκτες πώς να παίζουν στο Xbox. Υπάρχει ένα νέο tutorial, ειδικά για την εκμάθηση του χειρισμού, σε συνδυασμό με μια νέα εμπειρία που σχεδιάστηκε για τις κονσόλες και θα βοηθήσει τους παίκτες να ξεκινήσουν. Προσθέσαμε επίσης μια νέα AI, η οποία συμβάλλει στο να γίνει η διαχείριση των πόρων πιο αποτελεσματική και έξυπνη.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως οι Xbox εκδόσεις θα υποστηρίζουν κανονικά και πληκτρολόγιο και ποντίκι, ενώ θα υπάρχει και προαιρετικό crossplay, καθώς και η δυνατότητα να παίξει κάποιος μέσω του Xbox Cloud Gaming του Game Pass όταν βρίσκεται μακριά από την κονσόλα του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε την επίσημη ανακοίνωση πατώντας εδώ.