Θα είναι το νέο Witcher αποκλειστικό στο Epic Games Store; - Η CD Projekt απαντά

Η συμφωνία με την Epic Games ανησύχησε την κοινότητα
22 Μαρτίου 2022 19:38
Θα είναι το νέο Witcher αποκλειστικό στο Epic Games Store; - Η CD Projekt απαντά

Πριν μερικές ώρες, η CD Projekt προέβη σε μια τεράστια ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας και επίσημα πως έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός νέου The Witcher παιχνιδιού, το οποίο θα ξεκινήσει ένα νέο saga για το λατρεμένο franchise.

Μάλιστα, η ανακοίνωση δε στάθηκε μόνο εκεί, τονίζοντας συγχρόνως πως η πολωνική εταιρία έχει συνάψει μια νέα συμφωνία με την Epic Games και έτσι ο open world τίτλος θα αξιοποιεί την Unreal Engine 5 μηχανή γραφικών και όχι την in-house REDengine, την οποία χρησιμοποιεί η αρχική τριλογία και το Cyberpunk 2077.

Αξίζει συγχρόνως να σημειωθεί πως η στρατηγική συμφωνία με την Epic Games αφορά τα επόμενα 15 χρόνια, με τη CD Projekt να βοηθά άμεσα με την εξέλιξη και την περεταίρω βελτίωση της μηχανής γραικών.

Ωστόσο, η συμφωνία με την Epic Games έκανε πολλούς παίκτες να ανησυχούν πως η CD Projekt θα εγκαταλείψει και το δικό της ψηφιακό κατάστημα GOG.com, καθώς και το Steam, κυκλοφορόντας το νέο Witcher αποκλειστικά στο Epic Games Store. Όπως φαίνεται, δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας, αφού λίγο μετά την ανακοίνωση του παιχνιδιού, η εταιρία ήρθε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με νέα της δημοσίευση, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει αποκλειστικότητα σε κάποιο κατάστημα.

Ακολουθεί το σχετικό tweet.

Το νέο Witcher επομένως θα είναι κανονική multiplatform κυκλοφορία και οι PC gamers μπορούν να περιμένουν το παιχνίδι στα Steam, GOG.com και Epic Games Store, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτό που επιθυμούν και τους εξυπηρετεί περισσότερο.