O Phil Spencer του Xbox θα βραβευτεί από τη βιομηχανία με ‘Lifetime Achievement Award’

Ένα από τα πιο σπάνια βραβεία του χώρου
06 Φεβρουαρίου 2022 15:55
O Phil Spencer του Xbox θα βραβευτεί από τη βιομηχανία με ‘Lifetime Achievement Award’

Τα D.I.C.E. Awards της Ακαδημίας Διαδραστικών Τεχνών & Επιστημών (AIAS) είναι μεταξύ των σημαντικότερων της βιομηχανίας, μετρώντας πάνω από 25 χρόνια ιστορίας. Τα υποψήφια παιχνίδια της φετινής απονομής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου, με παρουσιαστές ξανά την Jessica Chobot και τον Greg Miller, έχουν ήδη αποκαλυφθεί, όπως σας ενημερώσαμε.

Πέρα από τα παιχνίδια του 2021 όμως, η διοργάνωση θα βραβεύσει και τον Phil Spencer. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Xbox τμήματος της Microsoft θα λάβει το εξαιρετικά σπάνιο Lifetime Achievement Award. Μάλιστα, το βραβείο θα αναλάβει να του το δώσει ο Todd Howard, ο επικεφαλής της Bethesda Softworks που με τη σειρά του είχε μπει στο Hall of Fame της AIAS το 2017.

Για την ιστορία, μέχρι στιγμής μόνο επτά άτομα έχουν τιμηθεί με το βραβείο αυτό για τα τεράστια επιτεύγματά τους  στη gaming βιομηχανία κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Μεταξύ τους ο θρυλικός Satoru Iwata της Nintendo που έφυγε από τη ζωή και ο πατέρας του PlayStation, Ken Kutaragi.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ο πρόεδρος της AIAS δήλωσε:

Ο Phil Spencer έχει δείξει τόσο πάθος όσο και ηγετικό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του στη Microsoft. Είναι υπεύθυνος για αμέτρητες σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν απήχηση σε ολόκληρη τη βιομηχανία των παιχνιδιών.