Ο Phil Spencer θα ήθελε το Epic Games Store και άλλα καταστήματα στις Xbox κονσόλες

Νέες δηλώσεις
27 Μαρτίου 2024 23:58
Ο Phil Spencer θα ήθελε το Epic Games Store και άλλα καταστήματα στις Xbox κονσόλες

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, αφού θεωρητικά το οικονομικό μοντέλο των κονσολών δε λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, η Microsoft θα ήθελε να έρθουν στις Xbox κονσόλες και άλλα καταστήματα, όπως για παράδειγμα το Epic Games Store.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Spencer μίλησε πρόσφατα στο Polygon σχετικά με το θέμα, κατά τη διάρκεια της φετινής Game Developers Conference. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους θα ήθελε να σπάσει τους ‘περιφραγμένους κήπους’ που ιστορικά περιορίζουν τους παίκτες στο να κάνουν αγορές μόνο μέσω των επίσημων καταστημάτων των κατασκευαστών της κάθε κονσόλας.

Το μέσο ρώτησε συγκεκριμένα αν θα μπορούσε μελλοντικά να έρθει στο Xbox το Epic Games Store ή το κατάστημα Itch.io και η απάντησή του ήταν άκρως χαρακτηριστική:

Ναι. Σκεφτείτε την ιστορία μας ως εταιρεία των Windows. Κανείς δεν θα ανοιγόκλεινε καν τα μάτια του αν έλεγα: ‘Όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, μπορείτε να αποφασίσετε για το είδος της εμπειρίας που θα έχετε’. Υπάρχει πραγματική αξία σε αυτό.

Ο Spencer στη συνέχεια εξήγησε πώς στο παρελθόν οι κατασκευαστές κονσολών συνήθως έβγαζαν πίσω τα χρήματα του ακριβού hardware, χάρη στην εγγύηση ότι θα λάμβαναν έναν ποσοστό από όλα τα χρήματα που θα ξοδεύαν οι κάτοχοι της κονσόλας για παιχνίδια. Έτσι, με την πάροδο των ετών, το μικρό αυτό ποσοστό της κάθε αγοράς θα επέφερε τελικά κέρδος στον κατασκευαστή της κονσόλας. Όμως, ο Spencer ξεκαθάρισε ότι οι τιμές των εξαρτημάτων μιας κονσόλας δεν μειώνονται πλέον τόσο γρήγορα όσο στις προηγούμενες γενιές και έτσι θα χρειαστεί να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο όλο μοντέλο.

Για παράδειγμα, μια από τις αλλαγές στρατηγικής που ήδη είδαμε από το Xbox αφορά την αποκλειστικότητα του περιεχομένου. Η Microsoft έφερε ήδη στο PlayStation πρώην αποκλειστικά του οικοσυστήματός της, όπως το Hi-Fi Rush, ενώ προσεχώς θα έρθουν ακόμη περισσότεροι τίτλοι της στα συστήματα της Sony, όπως για παράδειγμα το Sea of Thieves.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξή του πατώντας εδώ.