ΒΟΜΒΑ από Sony: Εξαγόρασε τη Bungie, τους δημιουργούς των Halo και Destiny

Η απάντηση της Sony στην εξαγορά της Activision από τη Microsoft
31 Ιανουαρίου 2022 20:10
ΒΟΜΒΑ από Sony: Εξαγόρασε τη Bungie, τους δημιουργούς των Halo και Destiny

Το 2022 μπήκε με τα πιο τρελά σενάρια για τη βιομηχανία του gaming και μετά την εξαγορά-μαμούθ της Activision από τη Microsoft, η απάντηση από τη Sony ήταν θέμα χρόνου. Και πλέον ήρθε.

Το PlayStation ανακοίνωσε πριν από λίγο πως εξαγόρασε τη Bungie, το στούντιο που δημιούργησε το Destiny και φυσικά το Halo -όντας παλιότερα ένα στούντιο που γέννησε το εμβληματικότερο IP του Xbox. 

Την ανακοίνωσε έκανε ο επικεφαλής των PlayStation Studios, Hermen Hulst, ο οποίος καλωσόρισε την Bungie στην οικογένεια του PlayStation. 

Οι πρώτες λεπτομέρειες του deal

Σύμφωνα με το Gamesindustry.biz η συμφωνία μεταξύ Sony και Bungie αγγίζει τα $3.6 δισεκατομμύρια δολάρια. Από την πλευρά της η Bungie εξέδωσε το δικό της δελτίο Τύπου όπου τονίζει πως διατηρεί την ανεξαρτησία της, όντας θυγατρική της Sony Interactive Entertainment, ενώ θα παραμείνει ένα στούντιο με multiplatform κυκλοφορίες και την ικανότητα να αυτοεκδίδει τους τίτλους του. 

Θα συνεχίσει την υποστήριξη στο Destiny 2 και το επερχόμενο expansion του που ετοιμάζει, αλλά ταυτόχρονα έχει στα σκαριά και ένα νέο IP

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως την Τετάρτη θα διεξαχθεί ένα νέο State of Play από τη Sony