Miyazaki για τη δυσκολία του Elden Ring: «Θα το τερματίσουν περισσότεροι»

Νέες πληροφορίες από τον director του τίτλου
29 Ιανουαρίου 2022 10:27
Miyazaki για τη δυσκολία του Elden Ring: «Θα το τερματίσουν περισσότεροι»

Δε χρειάζεται να ανατρέξετε στο μακρινό πλέον 2009 και στο Demon's Souls, αφού το debate γύρω από τη δυσκολία των παιχνιδιών της FromSofware συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με αποκορύφωμα μάλλον το εφιαλτικά δύσκολο Sekiro: Shadows Die Twice.

Τώρα, ο σχεδιαστής της Souls σειράς, Hidetaka Miyazaki, ήρθε να προσθέσει ένα νέο λιθαράκι στη συζήτηση, αναφέροντας πως το Elden Ring θα καταφέρουν να το τερματίσουν περισσότεροι. Συγκεκριμένα, ο ιδιοφυής Ιάπωνας δημιουργός παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο PlayStation Blog και στο πλαίσιο αυτής δήλωσε:

Νιώθω ότι η προσέγγισή μας σε αυτά τα παιχνίδια, όχι μόνο στο Elden Ring, είναι να τα σχεδιάζουμε με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε τον παίκτη να ξεπεράσει τις αντίξοες συνθήκες.

Δεν προσπαθούμε να τα κάνουμε υποχρεωτικά δύσκολα ή να κάνουμε πράγματα δύσκολα απλά γιατί έτσι. Θέλουμε οι παίκτες να μπορούν χρησιμοποιούν την πονηριά τους, να μελετούν το παιχνίδι, να απομνημονεύουν τι συμβαίνει και να μαθαίνουν από τα λάθη τους. Δεν θέλουμε οι παίκτες να αισθάνονται ότι το παιχνίδι τους τιμωρεί άδικα, αλλά αντιθέτως θέλουμε να νιώθουν ότι υπάρχει πιθανότητα να κερδίσουν μια πολύ δύσκολη μάχη και να κάνουν progress.

Στο Elden Ring, λοιπόν, δεν προσπαθήσαμε σκόπιμα να μειώσουμε τη δυσκολία, αλλά νομίζω ότι περισσότεροι παίκτες θα το τελειώσουν αυτή τη φορά.

Για την ιστορία, στο πλαίσιο της συνέντευξης αυτής, ο Miyazaki μίλησε και για πολλά ακόμη θέματα που αφορούν το παιχνίδι. Για παράδειγμα αναφέρθηκε στα πιο έντονα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν για το σχεδιασμό του κόσμου, μιας και η ομάδα ήθελε να δώσει ένα «high fantasy feeling», ενώ συγχρόνως μίλησε και για τον σχεδιασμό των bosses που έχουν ως πηγή έμπνευσης το το lore που έγγραψε ο George R.R. Martin.

Τέλος, ο Miyazaki επιβεβαιώνει πως το Elden Ring θα έχει πολλαπλά τέλη, καθώς και πως θα διαθέτει New Game Plus mode.

Να σας υπενθυμίσουμε πως το Elden Ring ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο. Ωστόσο, η ομάδα άλλαξε τα πλάνα της και πλέον το παιχνίδι αναμένεται για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC στις 25 Φεβρουαρίου 2022.