Το PUBG κάνει μήνυση σε Google, YouTube και Apple για τα παιχνίδια-κλώνους

Τα οποία θέλει να αφαιρεθούν από τα καταστήματα
15 Ιανουαρίου 2022 10:56
Το PUBG κάνει μήνυση σε Google, YouTube και Apple για τα παιχνίδια-κλώνους

Στις αρχές της εβδομάδας, η Krafton, η νοτιοκορεατική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του PUBG, κατέθεσε μια μεγάλη αγωγή κατά της Apple και της Google, κατηγορώντας τες πως επιτρέπουν τη διανομή κλώνων του πασίγνωστου battle royale της στα ψηφιακά τους καταστήματα.

Αναλυτικότερα, η Krafton εστιάσει σε δύο συγκεκριμένα παιχνίδια, τα Free Fire και Free Fire Max, τα οποία αναπτύσσονται από την Garena. Οι δύο τίτλοι είναι δωρεάν τόσο στο App Store όσο και στο Google Play, έχοντας γνωρίσει ανεπανάληπτη επιτυχία με πάνω από 1 δισεκατομμύριο downloads.

Η ανάγωγή μάλιστα αναφέρει:

Τα Free Fire και Free Fire Max αντιγράφουν εκτενώς διάφορες πτυχές του Battlegrounds, τόσο μεμονωμένα όσο και σε συνδυασμό, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού "air drop" ξεκινήματος των αναμετρήσεων, το οποίο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, της δομής του παιχνιδιού, τις επιλογές διαθέσιμων όπλων, πανοπλιών και μοναδικών αντικειμένων, των τοποθεσιών και της συνολικής επιλογής χρωμάτων, υλικών και υφών.

Η Krafton ισχυρίζεται ότι η Garena έχει γεμίσει τα ταμεία της με «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια» από τις πωλήσεις των εν λόγω εφαρμογών και επισημαίνει ότι η Apple και η Google έχουν «παρομοίως κερδίσει ένα σημαντικό ποσό εσόδων από τη διανομή του Free Fire». Μάλιστα, στην περίπτωση της Google, η εταιρία τα βάζει και με το YouTube, το οποίο τονίζει πως φιλοξενεί gameplay βίντεο των δύο τίτλων, καθώς και «πολλές αναρτήσεις με περιεχόμενο από μια κινεζική ταινία μεγάλου μήκους που δεν είναι τίποτα άλλο από μια κατάφωρα παραβατική live-action δραματοποίηση του Battlegrounds».

Περισσότερα σχετικά με την εν λόγω ταινία, η οποία επίσης βρίσκεται στο στόχαστρο των δημιουργών του PUBG, μπορείτε να μάθετε μέσα από το παρακάτω tweet.

Τέλος, η Krafton αποκάλυψε πως στις 21 Δεκεμβρίου και πριν την κατάθεση της αγωγής ζήτησε από την Garena να σταματήσει αμέσως την εκμετάλλευση αυτή, κάτι που η εταιρία αρνήθηκε. Στη συνέχεια ζήτησε τόσο από τη Google όσο και από την Apple να κατεβάσουν τα παιχνίδια, καθώς και από το YouTube να κάνει το ίδιο με τα σχετικά βίντεο και τα αιτήματά της φαίνεται πως δεν έγιναν δεκτά.

Για την ιστορία, σύμφωνα με τα δεδομένα του Sensor Tower, το Free Fire έβγαλε $1.1 δισεκατομμύριο μέσα στο 2021, ενώ το PUBG Mobile γέμισε τα ταμεία με $2.9 δις.