Ο δημιουργός του PUBG φτιάχνει metaverse παιχνίδι με NFTs

Νέες πληροφορίες για το project του Brendan Greene
29 Σεπτεμβρίου 2022 15:19
Ο δημιουργός του PUBG φτιάχνει metaverse παιχνίδι με NFTs

Το 2019, ο Brendan Greene άφησε πίσω του την Krafton και το PUBG, το παιχνίδι του που έμελλε να αλλάξει για πάντα τη gaming βιομηχανία, βοηθώντας να καθιερωθεί το πλέον κυρίαρχο είδος των battle royale. Μέσα από τη νέα του ομάδα, την PlayerUnknown Productions που εδρεύει στο Άμστερνταμ εργάζεται από τότε σε ένα άκρως φιλόδοξο project, το Artemis.

Τώρα, ο δημιουργός του PUBG έρχεται να αποκαλύψει ολοκαίνουργιες πληροφορίες για το νέο του εγχείρημα, μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο Hit Points. Στο πλαίσιο αυτό έγινε γνωστό πως το παιχνίδι συνάντησε αρκετά εμπόδια, αλλά πλέον τα πράγματα δείχνουν πολύ καλύτερα.

Ο στόχος της PlayerUnknown Productions είναι να δημιουργήσει έναν ψηφιακό κόσμο που θα είναι όσο μεγάλος όσο και η Γη, όπου εκατοντάδες χιλιάδες παίκτες θα μπορούν να φτιάξουν και να παίξουν ότι θέλουν. Μάλιστα, το project θα είναι και κάτι σαν AI πείραμα, αφού θα χρησιμοποιούνται machine learning αλγόριθμοι για τη νοημοσύνη των ζώων και των NPCs που θα γεμίζουν τον κόσμο.

Σχετικά με το γενικότερο concept, ο Greene τόνισε:

Το τι θα γίνει τελικά το Artemis εξαρτάται από τους ανθρώπους που θα επιλέξουν να ζήσουν, να παίξουν και να δημιουργήσουν εκεί.

Το metaverse παιχνίδι του Greene θα αξιοποιεί συγχρόνως και την blockchain τεχνολογία, ενσωματώνοντας NFTs. Σχετικά με την in-game οικονομία, ο δημιουργός ανέφερε:

Χτίζουμε ένα ψηφιακό κόσμο. Αυτός πρέπει να έχει μια οικονομία και πρέπει να έχει συστήματα που λειτουργούν. Πιστεύω ότι πρέπει να μπορείς να αντλήσεις αξία από ένα τέτοιο ψηφιακό μέρος. Πρέπει να είναι σαν το διαδίκτυο, όπου μπορείς να κάνεις πράγματα που θα σου αποφέρουν χρήματα. Ωστόσο, δεν πρόκειται για την Chanel και τη Louis Vuitton. Θα είναι κάποιο παιδί που θα λέγεται AwesomePickle και θα πουλάει skins επειδή καταλαβαίνει τι θέλουν οι άνθρωποι.

Μάλιστα, έγινε γνωστό πως όλη η τεχνολογία του Artemis θα είναι open source, με τον Greene να δηλώνει:

Πρέπει να γίνει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ο μόνος τρόπος, λοιπόν, για να υπάρξει αυτό είναι να δημιουργηθεί για όλους και όχι για τα χρήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πραγματικά φιλόδοξο Artemis μπορείτε διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του ‘PlayerUnknown’, πατώντας εδώ.