Αναγεννήθηκε το PUBG με «έκρηξη» παικτών χάρη στη δωρεάν κυκλοφορία του

Με τους περισσότερους παίκτες εδώ και περίπου δύο χρόνια
13 Ιανουαρίου 2022 10:11
Αναγεννήθηκε το PUBG με «έκρηξη» παικτών χάρη στη δωρεάν κυκλοφορία του

Πριν μερικές ώρες σας ενημερώσαμε πως το PUBG: Battlegrounds έγινε εντελώς δωρεάν για όλους, υιοθετώντας το free-to-play που έχει χαρίσει ανεπανάληπτη επιτυχία σε άλλα παιχνίδια του είδους, όπως το Fortnite και το Apex Legends. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως το πείραμα της PUBG Corporation απέδωσε καρπούς, αφού περίπου σε μια ώρα η ενεργή βάση παικτών του τίτλου διπλασιάστηκε.

Αναλυτικότερα, μέσα στην πρώτη του μέρα ως free-to-play τίτλος, το PUBG: Battlegrounds συγκέντρωσε 669 χιλιάδες ταυτόχρονους παίκτες. Το νούμερο αυτό είναι περίπου διπλάσιο απ’ τον μέγιστο αριθμό παικτών που συγκέντρωνε κατά μέσο όρο ο τίτλος μέσα στο Δεκέμβριο. Συγχρόνως, πρόκειται για τους περισσότερους ταυτόχρονους παίκτες που έχουν καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2020.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το σχετικό γράφημα του SteamDB.

Φυσικά, το νούμερο αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στη χρυσή εποχή του PUBG. Συγκεκριμένα, όταν το παιχνίδι πρωτοκυκλοφόρησε, ξεκινώντας πρακτικά το νέο trend των battle royale, είχε καταφέρει το απίστευτο ορόσημο των 3,257,248 ταυτόχρονα συνδεδεμένων παικτών στις 11 Ιανουαρίου του 2018. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών στο Steam όσον αφορά τους ταυτόχρονους παίκτες, με τη δεύτερη θέση να απέχει μάλιστα πολύ.

Πλέον το στοίχημα για το  PUBG: Battlegrounds είναι, λοιπόν, να διατηρήσει αυτή την τροχιά, κάτι που σίγουρα απαιτεί νέο περιεχόμενο ανα τακτά χρονικά διάστημα, εξάλειψη των cheaters που θα έρθουν στο παιχνίδι εξαιτίας του free-to-play μοντέλου και διάφορες ακόμη ενέργειες.