Η Bethesda έχει σχέδια για το Fallout 5, αλλά θα έρθει μετά το Elder Scrolls 6

Νέες δηλώσεις από τον Todd Howard
10 Νοεμβρίου 2021 13:10
Η Bethesda έχει σχέδια για το Fallout 5, αλλά θα έρθει μετά το Elder Scrolls 6

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής των Bethesda Game Studios, Todd Howard, η Bethesda έχει ήδη κάποια σχέδια για το Fallout 5. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο IGN με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων του Skyrim, ο ταλαντούχος δημιουργός αναφέρθηκε στο νέο κεφάλαιο της λατρεμένης σειράς, εξηγώντας πως η εταιρία έχει ένα προσχέδιο, το οποίο περιγράφει την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθεί με τη σειρά.

Ωστόσο, επισήμανε συγχρόνως πως το Fallout 5 σίγουρα θα αργήσει αρκετά. Αναλυτικότερα, αυτή τη στιγμή η Bethesda είναι πλήρως αφοσιωμένη στο Starfield, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου του 2022. Αμέσως επόμενη προτεραιότητα είναι το Elder Scrolls 6, το οποίο πέρυσι τον Ιούνιο μάθαμε πως βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού.

Έτσι, με την προοπτική του επόμενου κεφαλαίου της σειράς να απέχει ακόμη πολλά χρόνια, ο Howard ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να ξαναδούμε κάτι από άλλα στούντιο, αφού για παράδειγμα οι δημιουργοί του cult-classic Fallout: New Vegas βρίσκονται πλέον κάτω από την ίδια στέγη των Xbox Game Studios. Σε αυτό, ο Howard αποκρίθηκε:

Το Fallout είναι πραγματικά μέρος του DNA μας.

Έχουμε δουλέψει με άλλους ανθρώπους κατά καιρούς, αλλά δε μπορώ να πω τι πρόκειται να συμβεί. Μακάρι να μπορούσα να κουνήσω το μαγικό μου ραβδί και να κυκλοφορούσα το Fallout 5 αυτή τη στιγμή…

Θα ήθελα να βρω έναν τρόπο να επιταχύνω αυτό που κάνουμε, αλλά δε μπορώ πραγματικά να πω κάτι σήμερα ή να δεσμευτώ για το οτιδήποτε πρόκειται να συμβεί, πέρα από το γεγονός πως η προσοχή μας είναι στραμμένη στο Starfield και μετά στο Elder Scrolls 6.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι την κυκλοφορία του Fallout 5. Επομένως, μέχρι τότε οι λάτρεις της σειράς έχουν την δυνατότητα να περάσουν το χρόνο τους με το Fallout 76, το οποίο παρά το απογοητευτικό, αρχικό του ντεμπούτο, πλέον έχει αποκτήσει μια σταθερή και ευχαριστημένη κοινότητα, χάρη στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Bethesda, με νέο περιεχόμενο και ενημερώσεις.