Η Take-Two στέλνει ξανά στα δικαστήρια modders των παλιών Grand Theft Auto

Το κυνήγι συνεχίζεται
06 Σεπτεμβρίου 2021 09:42
Η Take-Two στέλνει ξανά στα δικαστήρια modders των παλιών Grand Theft Auto

Η Take-Two προέβη σε αγωγή κατά μιας ομάδας προγραμματιστών που κατάφερε να εξάγει με reverse-engineering τον πηγαίο κώδικα των Grand Theft Auto 3 και Grand Theft Auto Vice City. Συγκεκριμένα, η publishing εταιρία στέλνει στα δικαστήρια τους 14 developers του re3 project, το οποίο είχε φέρει στη δημοσιότητα των κωδικά των παιχνιδιών της εταιρίας και ports στα Switch, Wii U και PS Vita.

Στα σχετικά νομικά έγγραφα, η Take-Two επισημαίνει πως θέλει να «να σταματήσει τις δραστηριότητες μιας ομάδας ατόμων που παράνομα έχει επιδιώξει να αντιγράψει, να προσαρμόσει και να διανείμει στο κοινό τον πηγαίο κώδικα δύο κλασικών GTA τίτλων, χωρίς την έγκριση ή τη συγκατάθεση της Take-Two».

Συγχρόνως, η εταιρία ισχυρίζεται πως η κατασκευή και η διανομή των ports των δύο παιχνιδιών έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην Take-Two.

Για την ιστορία, οι δημιουργοί του re3 project τονίζουν πως δε χρησιμοποιεί κώδικα που έχει διαρρεύσει ή στοιχεία που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Για να έχει πρόσβαση σε αυτά κάποιος χρήστης, θα πρέπει να έχει δικό του αντίγραφο των παιχνιδιών. Παράλληλα, το project φέρνει και νέα χαρακτηριστικά στους τίτλους, όπως νέα κάμερα, υποστήριξη για widescreen οθόνες και πολλά bug fixes.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που ξαφνικά η Take-Two ξεκίνησε να κυνηγά τα mods που φρεσκάρουν τα παλιότερα παιχνίδια της σειράς GTA, όπως είχε συμβεί ξανά φέτος τον Ιούλιο;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Kotaku, για το οποίο σας ενημερώσαμε τον προηγούμενο μήνα, η Rockstar Games φαίνεται πως ετοιμάζει επίσημα remasters των θρυλικών Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto Vice City και Grand Theft Auto San Andreas. Επομένως, πολλοί εικάζουν πως η Take-Two κυνηγά διάφορα mods, έτσι ώστε να μην τους επιτρέψει να επηρεάσουν με κανέναν τρόπο την πορεία του επερχόμενου project της.