GTA 6: Οι ειδικοί του Digital Foundry έχουν ένα δυσάρεστο νέο για τους fans

Δυστυχώς θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή
20 Μαρτίου 2024 15:48
GTA 6: Οι ειδικοί του Digital Foundry έχουν ένα δυσάρεστο νέο για τους fans

Όπως φαίνεται οι fans του GTA 6 που θέλουν να απολαύσουν το άκρως αναμενόμενο open world παιχνίδι της Rockstar Games στα 60FPS θα χρειαστεί να οπλιστούν με αρκετή υπομονή για τη μελλοντική άφιξη της PC έκδοσης.

Για την ώρα, το GTA 6 έχει ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 5 και τις Xbox Series S και Xbox Series X κονσόλες. Παρόλο που η πληψειοφία των τίτλων προσφέρει τόσο Quiality όσο και Performance modes σε αυτή τη γενιά, θεωρείται σχεδόν απίθανο το GTA 6 να τρέχει στα 60FPS σε αυτές τις κονσόλες. Πολλοί είχαν εναπωθέσει τις ελπίδες τους, λοιπόν, στο PS5 Pro, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την εορταστική περιόδο του 2024, δηλαδή πριν τον τίτλο της Rockstar.

Tα τελευταία εικοσιτετράωρα διέρρευσαν όμως στο διαδίκτυο οι τεχνικές προδιαγραφές του PlayStation 5 Pro, τις οποίες ήρθε όχι απλώς να επιβεβαιώσει, αλλά και να συμπληρώσει το Digital Foundry. Η ομάδα ειδικών που είναι η γνωστότερη και πιο αξιόπιστη στη βιομηχανία για την αναλύσεων των τεχνικών στα παιχνίδια, επισήμανε ότι το PS5 Pro θα έχει τον ίδιο Zen 2 αρχιτεκτονικής 8 πυρήνων με το απλό PS5. Η μοναδική διαφορά είναι πως θα υπάρχει ένα μικρό overclock της τάξεως του 10%. Παράλληλα, επιβεβαίωσαν πως η διαθέσιμη μνήμη για τα παιχνίδια θα είναι 13.7GB σε αντίθεση με τα 12.5GB του απλού PS5, με ταχύτητα 576GB/s αντί για 448GB/s. Η πολύ μεγάλη αναβάθμιση που θα προφέρει το PS5 θα είναι στην GPU, η οποία θα κάνει το άλμα από τα 10.23TF στα 33.5TF, με 60 Compute Units RNDA 3 αρχιτεκτονικής αντί για 36 CUS RDNA 2 αρχιτεκτονικής στο απλό PS5.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του Digital Foundry λοιπόν, το PS5 Pro θα είναι μεν η κονσόλα που θα προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στο GTA 6, με πιο κοφτερή οπτική απεικόνιση και πολλές ακόμη πιθανές βελτιώσεις στα εφέ, κοκ, αλλά κατά πάσα πιθανότητα το μικρό άλμα στο CPU δε θα επιτρέψει το όνειρο των 60FPS να γίνει πραγματικότητα.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ένα μικρό απόσπασμα του αναλυτικού τους podcast, το οποίο επίσης ακολουθεί και ολόκληρο παρακάτω.