Το Steam προσθέτει χαρακτηριστικά για τα χειριστήρια των PS5 και Xbox Series X

Το νέο update της υπηρεσίας διαθέσιμο σε beta
08 Ιανουαρίου 2021 18:40
Το Steam προσθέτει χαρακτηριστικά για τα χειριστήρια των PS5 και Xbox Series X

Η Valve κυκλοφόρησε ένα ολοκαίνουργιο update του Steam, το οποίο φέρνει περισσότερα χαρακτηριστικά για τους χρήστες των Xbox και PlayStation χειριστηρίων.

Ξεκινώντας, όσοι έχουν στην κατοχή τους το Xbox Elite Series 2 θα δουν ίσως και τη μεγαλύτερη αλλαγή με την άφιξη αυτού του update, αφού πλέον θα μπορούν να κάνουν re-mapping τα πίσω paddle κουμπιά, όπως εκείνοι επιθυμούν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτό ισχύει πλέον και για το share κουμπί των νέων Xbox Series X και S controllers.

Επίσης, τα δύο αυτά χειριστήρια θα επωφεληθούν από την πρόσθετη υποστήριξη για rumble triggers, η οποία μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί σε υποστηριζόμενους τίτλους. Επιπλέον, τέσσερα Xbox controllers θα υποστηρίζονται πλέον ταυτόχρονα για local τίτλους με πολλούς παίκτες.

Η Valve δεν άφησε παραπονεμένους και εκείνους που θέλουν να παίζουν στο PC με το DualSense χειριστήριο, αφού στο νέο αυτό update υπάρχει η δυνατότητα να κοντρολάρουν το LED, μεταξύ static (on και off) ή με ένα δυναμικό mode που ενεργοποιεί τα LED μόνο αν υπάρχουν περισσότερα controller συνδεδεμένα.

Μπορεί τα DualSense να μην είδαν τις ίδιες προσθήκες με αυτές των Xbox χειριστηρίων, αλλά φαίνεται πως η εταιρία δουλεύει και σε αυτό, οπότε ίσως δούμε μελλοντικά υποστήριξη για τα haptic feedback και adaptive triggers.

Η ενημέρωση αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στην beta μορφή του client, αλλά θα έρθει σύντομα και στην «κανονική» της μορφή για όλους τους παίκτες.