Το Minecraft ανοίγει για όλους το RTX – Διαθέσιμη η εντυπωσιακή αναβάθμιση γραφικών

Δείτε το εντυπωσιακό trailer ανακοίνωσης
08 Δεκεμβρίου 2020 18:56
Το Minecraft ανοίγει για όλους το RTX – Διαθέσιμη η εντυπωσιακή αναβάθμιση γραφικών

Όπως ανακοινώθηκε μέσα από την επίσημη σελίδα του παιχνιδιού, το Minecraft υποδέχεται και επίσημα το ray tracing για την έκδοση των Windows 10. Έπειτα από την δοκιμαστική έκδοση που απασχόλησε την κοινότητα για αρκετούς μήνες, η εντυπωσιακή τεχνολογία είναι πλέον διαθέσιμη για όλους χάρη στις τεχνολογίες της Nvidia και τη νέα Render Dragon μηχανή γραφικών του Minecraft.

Ο τετραγωνισμός κόσμος του παιχνιδιού που έχουμε μάθει την τελευταία δεκαετία, αλλάζει ριζικά με το ray tracing, αφού τα φωτεινά blocks, οι αντανακλάσεις στο νερό, οι σκιές και όλο το σύστημα φωτισμού γενικότερα, έχει βελτιωθεί ριζικά και πλέον μιμείται πειστικά τους πραγματικούς κανόνες της φύσης.

Για να βιώσετε το Minecraft με ray tracing στα Windows 10 θα πρέπει αρχικά να έχετε μια GPU με δυνατότητες ray-tracing, όπως για παράδειγμα μια GeForce RTX 2060 ή καλύτερη. Όταν εγκαταστήσετε το Minecraft ray tracing θα βλέπετε τα πάντα βελτιωμένα χάρη στο νέο ειδικό physically based rendering texture pack. Παράλληλα, στο Minecraft Marketplace υπάρχουν ήδη πολλοί χάρτες και κόσμοι που παρουσιάζουν καλύτερα τις δυνατότητες τις τεχνολογίας, ενώ και άλλα texture packs με ray tracing.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι ενσωματώνει πλέον και την DLSS τεχνολογίας της Nvidia. Ακολουθεί το βίντεο που συνόδευσε την ανακοίνωση.