Το Minecraft κάνει το crafting αυτόματο και αποκτά νέους εχθρούς με το update 1.21

Αναλυτικές πληροφορίες για το επόμενο μεγάλο update
16 Οκτωβρίου 2023 18:10
Το Minecraft κάνει το crafting αυτόματο και αποκτά νέους εχθρούς με το update 1.21

Στο πλαίσιο του ετήσιου Minecraft Live event της, η Mojang Studios αποκάλυψε και επίσημα τι επιφυλάσσει το μέλλον του Minecraft. Συγκεκριμένα, οι fans πήραν μια πρώτη γεύση από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που θα φέρει το επόμενο μεγάλο update του παιχνιδιού, με κωδικό έκδοσης 1.21.

Στο επίκεντρο της αναβάθμισης βρίσκονται τα καινοτόμα Trial Chambers - μυστηριώδη υπόγεια dungeons κατασκευασμένα από μπλοκ χαλκού. Οι θάλαμοί τους θα φωτίζονται αμυδρά από τους νέους χάλκινους λαμπτήρες και συνολικά τα Trial Chambers θα προκαλούν τους παίκτες με μια σειρά από γρίφους, λαβύρινθους και σενάρια μάχης, προσφέροντας δελεαστικά rewards για όποιον καταφέρει να τα ολοκληρώσει. Εκεί, οι παίκτες θα μπορούν να συναντήσουν και τα νέα Trial Spawners, έναν μοναδικό spawning μηχανισμό που δημιουργεί mobs ανάλογα με τον αριθμό των κοντινών παικτών, διασφαλίζοντας ότι τόσο οι μοναχικοί εξερευνητές όσο και οι παρέες θα έχουν την ίδια πρόκληση.

Συνεχίζοντας, το update 1.21 θα φέρει και τα Breeze, ένα νέο εχθρικό mob που μοιάζει με τα Blazes από το Nether. Αυτοί οι νέοι εχθροί θα επιτίθενται στους παίκτες εκτοξεύοντας εκρηκτικά ανέμου. Αυτές οι εκρήξεις ανέμου μπορούν να διαταράξουν τις κινήσεις των παικτών και να τους ρίξουν, καθιστώντας τις μάχες στα Trial Chambers ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Μια από τις πιο σημαντικές και ιδιαίτερες προσθήκες της ενημέρωσης είναι το The Crafter, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα crafting. Αυτό το εργαλείο προσφέρει ένα πιο εύκολο UI, επιτρέποντας στους παίκτες να ρυθμίζουν συστήματα για την κατασκευή συγκεκριμένων αντικειμένων, φέρνοντας ενδεχομένως επανάσταση στη crafting του Minecraft.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η Mojang Studios τόνισε ότι η τελική λίστα με όλες τις αλλαγές, τις προσθήκες και τις βελτιώσεις της ενημέρωσης 1.21 δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Παραδοσιακά, η εταιρία ανακοινώνει τα χαρακτηριστικά που είναι σχεδόν έτοιμα, διασφαλίζοντας ότι οι θα παραδώσει στους παίκτες ότι τους υπόσχεται.

Η ενημέρωση 1.21 θα καταφθάσει στα μέσα του 2024 τόσο για τις Bedrock εκδόσεις όσο και για τις Java εκδόσεις και περισσότερες πληροφορίες αναμένονται σύντομα.