Το Minecraft είναι το πιο επιτυχημένο παιχνίδι όλων των εποχών με νέο τεράστιο ρεκόρ πωλήσεων

Ένα απίστευτο ορόσημο
15 Οκτωβρίου 2023 23:41
Το Minecraft είναι το πιο επιτυχημένο παιχνίδι όλων των εποχών με νέο τεράστιο ρεκόρ πωλήσεων

Σε μια άκρως εντυπωσιακή ανακοίνωση προέβη η Mojang Studios, η οποία μόλις αποκάλυψε ότι το εμβληματικό παιχνίδι της, το Minecraft, έχει πλέον ξεπεράσει τις 300 εκατομμύρια πωλήσεις! Ναι, καλά διαβάσατε. 300 εκατομμύρια! Πρόκειται για ένα νούμερο που δεν έχει επιτευχθεί από κανένα άλλο μεμονωμένο παιχνίδι στην ιστορία. Το Minecraft ήταν ήδη στη Νο.1 θέση, αλλά με το νέο αυτό  επίτευγμα εδραιώνει ακόμη περισσότερο τη θέση του ως το best seller όλων των εποχών, ξεπερνώντας τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του, το Grand Theft Auto V, κατά 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Συγκριτικά, ο τίτλος της Rockstar έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 185 εκατομμύρια.

Η Helen Chiang, η επικεφαλής της Mojang Studios, σχολίασε αυτό το ορόσημο κατά τη διάρκεια του Minecraft Live 2023 event, δηλώνοντας:

"Καθώς πλησιάζουμε στη 15η επέτειο του παιχνιδιού, το νέο επίτευγμα των πωλήσεων του Minecraft που είναι πάνω από 300 εκατομμύρια αντίτυπα, ξεπερνά και τα πιο τρελά μας όνειρα από εκείνες τις πρώτες μέρες που τοποθετούσαμε τα πρώτα μας τουβλάκια".

Φυσικά, το Minecraft Live 2023 δεν χρησίμευσε μόνο ως πλατφόρμα για να ανακοινωθεί αυτό το επίτευγμα, αφού φιλοξένησε και άλλα σχετικά happenings. Για παράδειγμα, εκεί έλαβε χώρα μια διαδραστική ψηφοφορία, όπου οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να διαλέξουν ποιο θα είναι το νέο πλάσμα που θα εισαχθεί στο παιχνίδι. Οι φετινές επιλογές ήταν ένα καβούρι, ένα αρμαντίλο και ένας πιγκουίνος.

Για την ιστορία, τα στατιστικά πωλήσεων του Minecraft μοιάζουν χαοτικά όχι μόνο για τα δεδομένα της gaming βιομηχανίας, αλλά και σε σύγκριση με άλλα μέσα ψυχαγωγίας. Για παράδειγμα, το best seller μουσικό άλμπουμ όλων των εποχών, το "Thriller" του Michael Jackson, έχει καταγράψει πωλήσεις περίπου 70 εκατομμυρίων!