Τύπος έκανε 3D τον θρυλικό πίνακα “Έναστρη Νύχτα“ στο Minecraft!

Και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει
25 Σεπτεμβρίου 2023 14:14
Τύπος έκανε 3D τον θρυλικό πίνακα “Έναστρη Νύχτα“ στο Minecraft!

Ο κόσμος του Minecraft αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι αποτελεί έναν ευρύ καμβά για καλλιτεχνική έκφραση. Συγκεκριμένα, ο YouTuber ChrisDaCow εξέπληξε την κοινότητα και τα social media με μια παρά πολύ ιδιαίτερη τρισδιάστατη μεταφορά του αριστουργήματος του Βίνσεντ βαν Γκογκ, "Έναστρη Νύχτα", μέσα στα τετραγωνισμένο κόσμο του παιχνιδιού της Microsoft.

Χρησιμοποιώντας προηγμένα εργαλεία όπως το replay mod, το world edit, τα BSL shaders και το Optifine, ο ChrisDaCow κατάφερε να δημιουργήσει μια 3D απόδοση του εμβληματικού πίνακα που έχει γοητεύσει τους λάτρεις της τέχνης εδώ και γενιές. Η διαδικασία προφανώς περιλάμβανε πολλές περίπλοκες λεπτομέρειες και ώρες ενασχόλησης, αναδεικνύοντας όμως για άλλη μια φορά τις δυνατότητες που έχει να προσφέρει το Minecraft ως πλατφόρμα για καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως ο ChrisDaCow μοιράστηκε αρχικά τη δημιουργία του πέρυσι, ωστόσο αυτή έκανε ξανά το γύρο του διαδικτύου τις προηγούμενες ημέρες, όταν έγινε viral στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), κερδίζοντας ένα νέο κύμα εκτίμησης και θαυμάσου. Πλέον το αρχικό βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,4 εκατομμύρια προβολές.

Αυτή η υπέροχη δημιουργία όχι μόνο υπογραμμίζει το ταλέντο που υπάρχει στην gaming κοινότητα, αλλά επιβεβαιώνει επίσης τη διαχρονικότητα του "Έναστρη Νύχτα", το οποίο συνεχίζει να εμπνέει δημιουργούς σε μέσα που ο ίδιος ο Βαν Γκογκ δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί!

Είναι από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια είναι φτώχια όποτε σας αφήνουμε να απολαύσετε το βίντεο:

 

Tags: