CEO Microsoft: “Είμαστε βαθύτατα προσηλωμένοι στο gaming”

Νέες δηλώσεις από το μεγάλο αφεντικό της εταιρίας
04 Δεκεμβρίου 2020 17:47
CEO Microsoft: “Είμαστε βαθύτατα προσηλωμένοι στο gaming”

Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από το παραπάτημα της Microsoft με το launch του Xbox One, το οποίο είχε δημιουργήσει αμφιβολίες για το μέλλον της πλατφόρμας γενικότερα. Η κατάσταση πλέον φαίνεται πως έχει αντιστραφεί πλήρως, αφού ο CEO της εταιρίας, Satya Nadella, προέβη σε νέες εμφατικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο μιας τηλεδιάσκεψης, ένας επενδυτής ρώτησε ποια είναι η στρατηγική της εταιρίας όσον αφορά το gaming και τι έχει κάνει έτσι ώστε το Xbox να ξεχωρίσει από το PS5.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την απομαγνητοφώνηση από την ιστοσελίδα  Seeking Alpha, o Nadella τόνισε πως η Microsoft είναι βαθύτατα προσηλωμένη στο gaming. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Πρώτα απ' όλα, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις νέες κονσόλες που κυκλοφόρησαν στην αγορά. Πάντα εστιάζαμε στο να διασφαλίσουμε ότι η κοινότητα των gamers που βασίζεται σε εμάς για την δημιουργία των καλύτερων κονσολών έχει μια νέα γενιά συστημάτων, τα οποία είναι ισχυρά και πραγματικά ιδανικά για gameplay. Αυτό το υποστηρίζουμε με το καλύτερο περιεχόμενο και την καλύτερη κοινότητα.

Ωστόσο, το ευρύτερο όραμά μας είναι να διασφαλίσουμε πως οι τρείς δισεκατομμύρια gamers εκεί έξω είναι σε θέση να παίξουν τα παιχνίδια τους, οπουδήποτε θέλουν, με όλο το περιεχόμενο που θέλουν και με όποιον θέλουν. Πάνω σε αυτό χτίζουμε στην πραγματικότητα τη στρατηγική μας.

Είδατε πως διπλασιάσαμε το δημιουργικό μας δυναμικό με την εξαγορά της ZeniMax, είδατε πως κάνουμε πρόοδο με τις προσπάθειές μας που αφορούν την κοινότητα και τις συνδρομές μας, με προσφορές όπως το Game Pass. Αυτό μπορείτε να περιμένετε από εμάς. Είμαστε βαθύτατα προσηλωμένοι στο gaming και στο να διασφαλίσουμε πως οι τρεις δισεκατομμύρια gamers εκεί έξω σε όλον τον κόσμο έχουν το καλύτερο περιεχόμενο, την καλύτερη κοινότητα και τις καλύτερες cloud υπηρεσίες για να τροφοδοτούν τις gaming εμπειρίες τους από δω και στο εξής.

Για την ιστορία, ο CEO της Microsoft είχε προβεί ξανά σε σχετικές δηλώσεις πρόσφατα. Συγκεκριμένα, μιλώντας μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Bethesda/ ZeniMax, ο Nadella είχε τονίσει ότι η εταιρία θα εξετάσει την εξαγορά ακόμη περισσότερων στούντιο στο μέλλον. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις δηλώσεις του, πατώντας εδώ.