Έρχονται περισσότερες εξαγορές gaming στούντιο από τη Microsoft; – Νέες δηλώσεις 

Δεν έχει πρόθεση να σταματήσει ο αμερικανικός κολοσσός

Έρχονται περισσότερες εξαγορές gaming στούντιο από τη Microsoft; – Νέες δηλώσεις

Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, η Microsoft ίδρυσε νέα στούντιο και εξαγόρασε άλλα δεκαπέντε, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ολόκληρος ο οργανισμός της Bethesda που στοίχησε στην εταιρία 7.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως όλα δείχνουν, όμως, ο τεχνολογικός κολοσσός δεν έχει πρόθεση να σταματήσει τις εξαγορές. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο CNET, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Δεν μπορείς να ξυπνήσεις μια μέρα και να πεις: 'Άσε με να φτιάξω ένα gaming στούντιο'. Η ιδέα του να έχουμε περιεχόμενο είναι για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε μεγαλύτερες κοινότητες. Το περιεχόμενο είναι αυτό το φανταστικό συστατικό για την πλατφόρμα μας, στο οποίο θα συνεχίσουμε να επενδύουμε.

Στη συνέχεια, τόνισε πως αυτός είναι ο λόγος που η Microsoft θα εξετάσει την εξαγορά ακόμη περισσότερων gaming στούντιο στο μέλλον, συνεχίζοντας να επενδύει στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.

Η εξαγορά της Bethesda είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει γίνει στη gaming βιομηχανία, μετά από αυτή των δημιουργών του Clash of Clans από την Tencent. Πολλοί εξέφρασαν φοβίες πως η βιομηχανία βαδίζει προς συγκεντρωτισμό και το γεγονός πως η Microsoft δε σκοπεύει να σταματήσει τις εξαγορές σίγουρα αποτελεί αφορμή για περεταίρω προβληματισμό. Πώς σας φαίνονται, λοιπόν, οι δηλώσεις του Nadella; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.

47 σχολιο(α)