Το φετινό Call of Duty φτιάχνεται από την Treyarch και θα είναι άρρητα συνδεδεμένο με το Warzone

Νέες πληροφορίες στο φως
05 Αυγούστου 2020 18:30
Το φετινό Call of Duty φτιάχνεται από την Treyarch και θα είναι άρρητα συνδεδεμένο με το Warzone

Επικυρώνοντας την αναφορά του Kotaku πριν ένα χρόνο, η Activision επιβεβαίωσε πως το φετινό Call of Duty αναπτύσσεται από την Treyarch και την Raven Software.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Daniel Alegre, επιβεβαίωσε τον ρόλο της Treyarch στο συνέδριο των επενδυτών που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι η Raven και η Treyarch θα χειριστούν «το επόμενο premium Call of Duty», εννοώντας τον επόμενο μεγάλο τίτλο της σειράς. Τα δύο στούντιο αργότερα ανάρτησαν στο Twitter τη συνεργασία τους, λέγοντας πως ανυπομονούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στους fans.

Η Treyarch όπως είναι γνωστό ανήκει στην τριάδα που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των κυρίως παιχνιδιών, μαζί με την Infinity Ward και Sledgehammer Games. Τον Μάϊο του 2019 η αναφορά του Kotaku έλεγε πως η Treyarch, η οποία είχε αναπτύξει το Call of Duty: Black Ops 4 και υποτίθεται δεν θα έφτιαχνε άλλο Call of Duty μέχρι το 2021, μπήκε στο «παιχνίδι» επειδή η συνεργασία μεταξύ Sledgehammer και Raven δεν πήγε καλά, με την Sledgehammer, η οποία είχε αναπτύξει το 2017 το Call of Duty: WWII να επιβεβαιώνει πως δεν θα είναι το πρωταρχικό στούντιο στο παιχνίδι του 2020.

Η Activision δεν μοιράστηκε περισσότερες πληροφορίες περί τούτου. Ωστόσο, ο υπεύθυνος σχεδιασμού του Warzone, επιβεβαίωσε ότι το stand-alone, free-to-play mode του παιχνιδιού θα συνεχίσει να υφίσταται αυτόνομα και θα είναι άρρητα συνδεδεμένο με το νέο Call of Duty. Η Activition επιβεβαίωσε από τη μεριά της μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το Warzone και την εξέλιξή του σε μια επικερδή αυτόνομη πλατφόρμα, πως σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για να συνδέσει όχι μόνο μελλοντικές κυκλοφορίες όπως το Black Ops Cold War, αλλά και ως τοποθεσία για εκδηλώσεις μάρκετινγκ, όπως οι αντίστοιχες που διοργανώνει η Epic για το Fortnite. Ο πρόεδρος της Activision, Rob Kostich, μιλώντας γι’ αυτό το θέμα δήλωσε:

Το Modern Warfare και το Warzone είναι πολύ στενά συνδεδεμένα. Προφανώς η ενσωμάτωσή τους αυτή είναι πολύ σημαντική για τη βάση των παικτών. Συνεπώς, να την περιμένετε. Σκοπεύουμε να κάνουμε το ίδιο και με τους επερχόμενους premium τίτλους μας. Ο στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να ανταμείψουμε όλους τους παίκτες μας, προσφέροντας συναρπαστικές εμπειρίες ανεξάρτητα από το αν επιλέγουν να παίξουν απλά στο Warzone ή στο premium παιχνίδι μας. Νομίζω ότι το Warzone μας έκανε να ξανασκεφτούμε πώς, πότε, ακόμα και πού θα αποκαλύψουμε τον επερχόμενο τίτλο μας. Είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για εμάς και θα μας επιτρέψει να κοινοποιούμε νέα και πληροφορίες για το franchise απευθείας στην κοινότητά μας. Πραγματικά ανυπομονούμε να το μοιραστούμε με τους fans. Πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ διαφορετικό και πιο συναρπαστικό απ' οτιδήποτε έχουμε κάνει έως σήμερα.  

Το νέο κεφάλαιο της σειρά φημολογείται πως θα φέρει το όνομα Black Ops Cold War. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα κάποια επίσημη αναφορά. Μέχρι τότε, για ό,τι νεότερο, μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.