Νέο gaming στούντιο από τον Mick Gordon και βετεράνους των Naughty Dog, id και Activision!

Γνωρίστε την emptyvessel
12 Μαρτίου 2024 18:02
Νέο gaming στούντιο από τον Mick Gordon και βετεράνους των Naughty Dog, id και Activision!

Η emptyvessel είναι ένα ολοκαίνουργιο gaming στούντιο από βετεράνους της βιομηχανίας που έχουν εργαστεί σε ομάδες και εταιρίες όπως οι id Software, Naughty Dog και Activision. Στόχος του ανεξάρτητου στούντιο είναι να δημιουργήσει AAA παιχνίδια και ειδικότερα να εξελίξει το είδος των immersive shooters.

Επικεφαλής της emptyvessel είναι ο Emanuel Palalic στο ρόλο του CEO και ο Garrett Young στο ρόλο του COO. Και οι δύο είχαν προηγουμένως βασικούς ρόλους στην id Software, με τον Palalic να συνεισφέρει σημαντικά σε παιχνίδια όπως τα DOOM, Killing Floor 3 και Exodus, ενώ ο Young είχε συνεισφέρει στα DOOM, Quake και Rage, αλλά και σε παιχνίδια της Microsoft, όπως τα Forza Motorsport. Άλλα αξιοσημείωτα μέλη είναι ο animation director Rico Flores, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε στη σειρά Uncharted στη Naughty Dog, και ο art director Alex Palma, ομοίως από την id Software.

Βέβαια, το μεγαλύτερο όνομα του στούντιο είναι ο συνθέτης του, ο Mick Gordon. Πρόκειται για έναν δημιουργό που έχουν λατρέψει οι gamers για τη δουλειά του στα DOOM, ενώ είναι βετεράνος του μέσου, συνησφέροντας και στα Wolfenstein, Prey, Atomic Heart, Killer Instinct, κ.α.

Η μεγάλη φιλοδοξία της emptyvessel είναι πως θα μπορέσει να δημιουργήσει AAA επιπέδου εμπειρίες με μια μικρότερη πιο συγκεντρωμένη ομάδα. Η Emptyvessel εδρεύει στο Τέξας, αλλά θα λειτουργεί ως πλήρως remote στούντιο με μέλη σε όλο τον κόσμο.

Για την ώρα, οι μοναδικές πληροφορίες που γνωρίζουμε για το πρώτο project της είναι πως αντλεί έμπνευση από ταινίες, graphic novels και άλλα παιχνίδια που διαδραματίζονται σε δυστοπικούς κόσμους επιστημονικής φαντασίας. Ο τίτλος θα κάνει χρήση της μηχανής γραφικών Unreal Engine 5.