H Blizzard ακυρώνει το survival παιχνίδι της μετά το τεράστιο κύμα απολύσεων στη Microsoft

To σφοδρό κύμα επηρέασε σημαντικά την Activision Blizzard
25 Ιανουαρίου 2024 17:28
H Blizzard ακυρώνει το survival παιχνίδι της μετά το τεράστιο κύμα απολύσεων στη Microsoft

Στον απόηχο του τεράστιου κύματος απολύσεων στη Microsoft Gaming που επηρεάζει τόσο το Xbox, όσο και την Activision Blizzard έγινε γνωστό πως ακυρώνεται ένα μεγάλο project της γνωστής εταιρίας. 

Ο λόγος για το project με την κωδική ονομασία "Odyssey", το οποίο ακυρώθηκε από την Blizzard, αμέσως μόλις αποχώρησει ο πρόεδρός της Mike Ybarra και ο chief designer officer και ένας εκ των συνιδρυτών της, Allen Adham. 

Το "Odyssey" έμελλε να ήταν το πρώτο survival παιχνίδι της Blizzard, σε ένα εντελώς καινούργιο σύμπαν αλλά και το πρώτο ολοκαίνουργιο IP της από τότε που κυκλοφόρησε το Overwatch το 2016. Γενικότερα, από την ανακοίνωση του εν λόγω project το 2022 και έπεται είχαμε μάθει ελάχιστες πληροφορίες και είχαμε δει μόνο μερικά concept art του. Ήταν ένα αξιοσημείωτο project για μια εταιρία που είναι γνωστή και φυσικά δίνει την απόλυτη προσοχή της σε εδραιωμένα franchises όπως τα Diablo, Warcraft, Overwatch και StarCraft.

Σύμφωνα με το εσωτερικό ανακοινωθέν του προέδρου των Microsoft Studios, Matt Booty, ένα μέρος του εργατικού δυναμικού που εργαζόταν στο Odyssey θα "μεταβεί σε ένα άλλο από τα πολλά νέα υποσχόμενα projects που έχει η Blizzard σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης"

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι η Microsoft ανακοίνωσε πως απολύει 1.900 εργαζομένους από το gaming τμήμα της, επηρεάζοντας το προσωπικό των Xbox, της Activision Blizzard και της Zenimax. Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα ήδη δυσμενές κλίμα για τη gaming βιομηχανία με απανωτές εταιρίες του χώρου να προβαίνουν σε παρόμοιες κινήσεις, και μερικούς μήνες μετά την σφράγιση του deal-μαμουθ των $69 δισεκατομμυρίων για την εξαγορά της Activision Blizzard King από την Microsoft.